Триває сезон полуниці і ми хочемо максимально посмакувати ягодою і наситити організм корисними речовинами. Тому важливо знати, як найкраще зберігати ягоду в холодильнику, щоб вона довго зберігала свої властивості. Також, корисні поради, як заморозити полуницю на зиму простими способами допоможуть мати ягоду для використання в холодну пору
Як зберігати полуницю в холодильнику та морозилці
Щоб ягода добре зберігалася, після збирання на грядці чи після купівлі, її треба перебрати. Слід вибрати погані, пом’яті чи плісняві ягоди, щоб вони не зіпсували інші, здорові ягоди.
- Наступний крок – правильно вибрана ємність для зберігання. Найкраще скласти ягоду в дерев’яну чи картонну коробку з вентиляцією. Також можна використати друшляк.
- Кожен шар полуниці треба перекласти паперовими рушниками, які будуть прибирати зайву вологу.
- Для зберігання полуницю не треба мити, миємо її безпосередньо перед вживанням.
- Якщо зберегти полуницю треба в чистому вигляді, тоді після миття, її необхідно розкласти на рушник і просушити.
- Вибравши стиглі та незіпсовані ягоди, складаємо в контейнер, як зазначено вище і ставимо для зберігання в холодильник в ящик для овочів.
Температура зберігання в холодильнику від +2 ℃ до +6 ℃. У цьому місці вона зможе простояти понад 5 днів.
Корисні поради, як заморозити полуницю на зиму
Звичайно, як будь-яка заготовка на зиму, полуницю треба перебрати, помити і просушити.
Перед тим, як помістити полуницю в морозилку, необхідно врахувати такі рекомендації:
- кожну ягоду викладаємо на деко (чи будь- яку іншу рівну поверхню – дощечку, кришку судка тощо) і заморожуємо. Так в нас кожна ягода буде підморожена окремо;
- заморожену полуницю перекладаємо в пакет із застібкою або в невеликі контейнери. Слідкуємо, щоб ягоди не злиплися в одну кулю.
Якщо потрібно заморозити пюре, то ягоди спочатку треба збити блендером і розливають у форми, в яких будемо його зберігати. Наприклад, можна залити полуничне пюре в формочки для льоду і так заморозити. Потім ці шматочки можна використовувати при приготуванні коктейлів або десертів.