Головна Господиня Як заморозити шпинат в домашніх умовах

Як заморозити шпинат в домашніх умовах

Шпинат – надзвичайно корисна рослина, яка містить безліч корисних речовин. В сезон ми збираємо шпинат, поки він не пішов у стрілки. Корисні підказки, як заморожувати шпинат в домашніх умовах, допоможуть зробити заготовку шпинату і використовувати його для приготування різних страв і соусів.

Шпинат і його корисні властивості

Всі знають про надзвичайну користь шпинату. Особливо ця листова зелень цікава для тих, хто слідкує за вагою. Адже в трьох звичайних чашках листочків шпинату (сирого) міститься всього 20 калорій, без жиру, 2 грами білка і 3 грами вуглеводів з 2 грамами клітковини (тобто 1 грам чистих вуглеводів).

Незважаючи на те, що в шпинаті так мало калорій, він багатий поживними речовинами. Порція з трьох чашок забезпечує більш 300% добової потреби у вітаміні K, що підтримує кістки. Шпинат також забезпечує більш 160% денної норми вітаміну A і близько 40% вітаміну C, які підтримують імунну функцію і сприяють здоров’ю шкіри. .

Шпинат також містить 45% денної потреби в фолієвої кислоти, вітамін B, який допомагає формувати еритроцити і ДНК. А шпинат забезпечує 15% денної норми заліза і магнію, 10% калію і 6% кальцію, а також меншу кількість інших вітамінів групи В.

Отже, вживаємо шпинат як у свіжому вигляді, так і в стравах.

Як заморозити шпинат в домашніх умовах за покроковими рекомендаціями

Заморозка шпинату вдома
Перед заморожуванням, шпинат слід підготувати

Шпинат, як зимову заготовку, можна заморожувати. Даний спосіб не потребує багато зусиль і за цими покроковими рекомендаціями просто і легко наморозити будь-яку кількість шпинату.

Алгоритм, як заморожувати шпинат

  • Листя шпинату перебираємо від зайвих домішок і миємо у дуршлагу, даємо стекти воді.
  • В цей час кип’ятимо воду і підготовлений шпинат кидаємо у кріп.
  • Підварюємо шпинат близько 1 хвилини, щоб листя шпинату зменшилося в об’ємі.
  • Зливаємо воду і відкидаємо приварений шпинат на дуршлаг, щоб стекла вся зайва вода.
  • Даємо шпинату охолонути.
  • Беремо в руки листя і формуємо кульки з шпинату (як ми формуємо кульки для тефтелів).
  • При формуванні кульок треба трохи прижимати листя, щоб вичавити максимально вологу. Розмір кульок шпинату не треба робити надто великими, щоб зручніше було використовувати.

Заморозити шпинат можна кількома способами

Спосіб заморозки шпинату
Вибираємо зручний спосіб заморозити шпинат

спосіб 1: готові кульки розкласти на дощечку, щоб між ними була відстань і заморозити. Потім вже заморожені кульки скласти в контейнер і скласти на зберігання у морозильну камеру. Цей спосіб зручний, тому що кульки легко буде брати кожну окремо.

спосіб 2: сформовані кульки з шпинату можна скласти порційно у пакети і заморожувати. Розмір порції визначайте самостійно. Наприклад, в один пакет заморозки (1 порція), можна покласти 3 кульки – це стане основою для соусу чи заправки до супу.

спосіб 3: ємність для льоду заповнюємо маленькими кубиками, сформованими з підготовленого шпинату і так заморожуємо.

спосіб 4: цей спосіб трохи відрізняється від попередніх. Можна приварити хвилину шпинат, дати стекти воді і заморожувати листочками.

Заморожувати шпинат – це зручний спосіб зберігати вітамінну рослину в морозильці, вона займає небагато місця і легко обрати кількість для приготування в залежності від страви (рецепту).

Отже, господиня сама обирає варіант, як заморозити шпинат в домашніх умовах. Адже ці покрокові рекомендації показали, що це робити швидко і нескладно.

Щоб свіжий шпинат протягом літа був на вашому столі, його можна висаджувати конвеєрним методом практично до осені.

Рецепти дієтичних страв зі шпинатом

Стежити за нами у Facebook

Cтатті пов'язані за темами