Практично всі знають, що вживати квашену капусту корисно для здоров’я. Але не всі знають, що найкраще цей продукт виходить, якщо квашення чи соління капусти проходить у сприятливі дні, які вказує місячний календар, тому що Місяць безпосередньо впливає на якість капусти. Точні дати за місячним календарем для соління і квашення капусти, коли квасити капусту в жовтні 2021, допоможуть отримати смачну закуску. Також ми розповімо, який позитивний вплив вживання квашеної капусти на людський організм. Можливо, дещо вам вже відомо, а щось буде цікаво дізнатися.
Коли квасити капусту в жовтні 2021: точні дати за місячним календарем для соління і квашення капусти як банках, так і в діжках
Вираховуючи сприятливі дні для квашення капусти, фахівці враховують різні фактори. Основні з низ – місячна фаза і, що не менш важливо, знак зодіаку, в якому перебуває Місяць, коли ми квасимо капусту. Отже,
Сприятливі дні для квашення капусти в жовтні 2021
- 1 ,2, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30
Звертаємо вашу увагу, що фахівці радять діставати квашену капусту (відкривати ємність з нею) краще в той день, коли Місяць знаходиться в тому знаку зодіаку, коли й квасили капусту.
Коли квасити капусту в жовтні 2021 важливо знати, щоб в подальшому отримати позитивний вплив від вживання квашеної капусти
Як вже зазначалося, від квашеної капусти багато користі для людського організму. Ось деякі факти користі цієї закуски
Поживність квашеної капусти і покращення травлення
Квашена капуста містить багато корисних речовин, які необхідні для гарного самопочуття.
В 142 грамах квашеної капусти є:
- Жири: 0 грамів
- Вуглеводи: 6 г
- Клітковина: 4 грами
- Білки: 1 грам
- Натрій: 41% денної норми (DV)
- Вітамін C: 23% денної норми
- Вітамін K1: 15% денної норми
- Залізо: 12% від добової норми.
- Марганець: 9% денної норми
- Вітамін B6: 11% денної норми
- Фолієва кислота: 9% денної норми
- Мідь: 15% денної норми
- Калій: 5% денної норми.
Завдяки процесу ферментації, квашена капуста отримує корисні пробіотики, які є в йогуртах і в кефірі. А пробіотики – це бактерії, які дуже корисні для здоров’я, завдяки яким покращується процес засвоєння їжі. Це збільшує здатність кишечника засвоювати вітаміни і мінерали
Отже
Квашена капуста постачає в організм пробіотики, які вкрай важливі для гарного самопорчуття. крім них, в ній містяться ферменти, які позитивно впливають на засвоєння організмом поживних речовин.
Квашена капуста допомагає схуднути
Регулярне вживання квашеної капусти може допомогти скинути вагу і зберегти її на оптимальному для вас рівні. Адже вона, як й інші овочі (їх велика частина), парктично не має калорій і містить багато клітковини.
Наявність в квашеній капусті пробіотиків також може сприяти зменшенню об’ємів тіла. Точні причини ще повністю не вивчені, але вчені вважають, що деякі пробіотики можуть мати здатність зменшувати кількість жиру, який ми отримуємо разом з їжею.
Низькокалорійна квашеної капусти, високий вміст клітковини і високий вміст пробіотиків можуть допомогти запобігти збільшенню ваги і сприяти втраті небажаного жиру в організмі.
Вживання квашеної капусти допомагає позбутися стресу і зберегти здоров’я мозку
Вважається, що те, що ми їмо, може впливати на настрій і роботу мозку. Все більше досліджень виявляють тісний зв’язок між вашим кишечником і мозком.
Вони виявили, що тип бактерій, присутніх у кишечнику, може мати здатність відправляти повідомлення в наш мозок, впливаючи на те, як він функціонує і сприймає навколишнє. Наприклад, ферментовані пробіотичні продукти, такі як квашена капуста, сприяють створенню здорової мікрофлори кишечника, що, як показують дослідження, може допомогти знизити стрес і зберегти здоров’я мозку.
Квашена капуста також може підтримувати здоров’я мозку, збільшуючи засвоєння кишечником мінералів, що регулюють настрій, включаючи магній і цинк.
Квашена капуста може поліпшити здоров’я серця
Вживання квашеної капусти, за останніми спостереженнями, позитивно впливає на здоров’я серця і на артеріальний тиск. Це відбувається тому, що вона містить достатньо велику кількість клітковини і пробіотиків, які можуть допомогти знизити рівень холестерину. Пробіотики, які містяться в квашеній капусті, також можуть трохи знизити кров’яний тиск у людей з гіпертонією.
Крім цього, квашена капуста є одним з рідкісних рослинних джерел менахінону, більше відомого як вітамін К2.
Вважається, що вітамін К2 допомагає знизити ризик серцевих захворювань, запобігаючи накопиченню відкладень кальцію в артеріях. Це вкрай необхідний вітамін для підтримки здоров’я судин і серця. Для довідки: 1 склянка квашеної капусти містить близько 6,6 мкг вітаміну К2
Квашена капуста містить клітковину, пробіотики і вітамін К2, може сприяти зниженню рівня холестерину, певної стабілізації артеріального тиску і зниження ризику серцевих захворювань.
Зміцнення кісток і хребців
Завдяки наявності в квашеній капусті К2, є думка, що це сприяє зміцненню кісток і хребців. Ця новина особливо актуальна для людей більш старшого віку, в яких вони стають більш крихкими. Тому, крім вищезазначених позитивних факторів для вживання квашеної капусти, її потрібно їсти для профілактики здоров’я всього людського скелету.
Цей позитивний вплив квашеної капусти на організм людини вказує на необхідність включити в раціон цей корисний продукт.
Коли квасити капусту в останній місяць осені – в листопаді 2021
Який тиск нормальний в залежності від віку?
Чим квашення відрізняється від мочіння та соління?
Рецепт, як квасити цілий качан капусти і як заквасити капусту “по кавказькі”