ГоловнаСмачногоХрумка капуста в гарячому маринаді (відео) – чудовий літній салат

Хрумка капуста в гарячому маринаді (відео) – чудовий літній салат

На городі вже дозріває капуста й можна готувати з неї різні страви. Вашій увазі пропонується рецепт (й відео), щоб приготувати чудовий літній салат. Отже, як готується хрумка капуста в гарячому маринаді?

Хрумка капуста в гарячому маринаді, інгредієнти

Перш ніж готувати, зауважимо, що найкраще робити салат ввечері, щоб він постояв ніч, а вже зранку ви можете коштувати смачну хрумку капусту. Або ж навпаки, зробіть зранку, а до вечора капуста вже буде готова. Мінімально вона повинна стояти 5 годин, але краще залишити на 10-12

Інгредієнти

  • капуста – 1 кг;
  • морква – 1 шт.;
  • перець солодкий – 2 шт.;
  • цибуля – 2 шт.

Для маринаду нам знадобляться

  • вода – 500 мл;
  • цукор – 50 г;
  • сіль – 1 столова ложка;
  • оцет яблучний – 30 мл;
  • олія – 70 мл;
  • лавровий лист – 2 листочки;
  • перець горошком – 5-7 шт.;
  • гвоздика (за бажанням) – 3 шт.

Якщо ви будете брати 9% оцет, тоді треба зменшити його кількість й додавати 15 мл.

Цибулини й перці рекомендується брати різних кольорів, тоді наш салат буде виглядати ще «веселіше».

За бажанням, до овочів можна додати 2-3 зубчики часнику (додавати до капусти разом з іншими овочами).

Покроковий рецепт приготування капусти в гарячому маринаді

Перед приготуванням всі овочі помити, почистити, прибрати насіння.

  1. Капусту шаткуємо на шатківниці чи просто ножем й перекладаємо у велику ємкість.
  2. Моркву треба натерти на тертці для корейської моркви, або ж можна на крупну терку чи навіть порізати, але якомога тонше.
  3. Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями.
  4. Солодкий перець ріжемо соломкою.
  5. Всі порізані овочі додаємо до капусти й рівномірно перемішуємо, але капусту не жмакати!

Готуємо маринад

  1. Ставимо пів літра води для закипання, па в цей час складаємо всі інгредієнти.
  2. У каструлю кладемо
  • 2 листочки лаврового листа, додаємо
  • 5-7 горошин перцю, потім кладемо
  • 3 штучки гвоздики (не обов’язково), далі висипаємо
  • 50 грамів цукру й виливаємо
  • 70 мл олії й висипаємо
  • 1 столову ложку солі й туди ж ллємо
  • 30 мл яблучного оцту й все це

3. Заливаємо 500 мл окропу й перемішуємо, поки повністю не розчиняться цукор і сіль.

4. Отриманим маринадом заливаємо підготовлені овочі й зверху накриваємо великою тарілкою (кришкою) та зверху ставимо гніт. Можна поставити 3 літрову банку з водою.

Залишаємо стояти всю ніч, а зранку в нас готова хрумка смачна капуста в гарячому маринаді.

Смачного!

Підписуємося на наших господинь і підтримуємо український контент!

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст