[the_ad id="53171"]

Варення з твердих груш «п’ятихвилинка»

Варення з твердих груш «п’ятихвилинка» готується швидко за покроковим рецептом і має дуже витончений смак. Отже, готуємо інгредієнти, стерилізуємо банки і можемо швидко зробити зимову заготовку смачного десерту

Інгредієнти, щоб готувати грушеве варення «п’ятихвилинка»

Рецепт приготування цього варення потребує, щоб ми брали тверді сорти груш. Тому що з соковитих, але м’яких, ми не зможемо отримати більш цілі шматочки солодкої груші.

  • груші – 400 г;
  • цукор – 400 г;
  • вода – 100 мл.

Варення з твердих груш «п’ятихвилинка» готується швидко за покроковим рецептом

Варення з твердих груш «п’ятихвилинка»
Сироп повинен добре просочити шматочкі груші
  1. Груші треба помити, почистити від шкірки і видалити серцевину.
  2. Підготовлені плоди ріжемо на невеликі кубики чи скибочки (за бажанням) і складаємо у каструлю чи сотейник.
  3. Додаємо до груш 100 мл води і доводимо до кипіння.
  4. Проварюємо груші, щоб вони стали м’якими, приблизно 5 хвилин.
  5. Шумовкою обережно виймаємо груші і відкладаємо поки на тарілку, а у відвар з груш додаємо цукор і доводимо до кипіння.
  6. Сироп варимо приблизно 5-6 хвилин на невеликому вогні постійно помішуючи дерев’яною ложкою.
  7. Після цього повертаємо груші назад у сироп, доводимо до кипіння і даємо проваритися у сиропі 5 хвилин. За цей час груші повинні повністю просочитися сиропом.
  8. Гаряче грушеве варення з твердих плодів розливаємо по стерилізованим банкам і закриваємо.

Смачного!

Стежити за нами у Facebook

- Advertisment -

Ви не можете копіювати текст