Рецепт приготування цього варення потребує, щоб ми брали тверді сорти груш. Тому що з соковитих, але м’яких, ми не зможемо отримати більш цілі шматочки солодкої груші. Варення з твердих груш «п’ятихвилинка» готується швидко за покроковим рецептом і має дуже витончений смак. Отже, готуємо інгредієнти, стерилізуємо банки і можемо швидко зробити зимову заготовку смачного десерту

Варення з твердих груш «п’ятихвилинка»: інгредієнти

Як вже зазначалося, для цього рецепту потрібні грішу твердих сортів

  • груші – 400 г;
  • цукор – 400 г;
  • вода – 100 мл.

Варення з твердих груш «п’ятихвилинка» готується швидко за покроковим рецептом

Варення з твердих груш «п’ятихвилинка»
Сироп повинен добре просочити шматочкі груші
  1. Груші треба помити, почистити від шкірки і видалити серцевину.
  2. Підготовлені груші ріжемо на невеликі кубики чи скибочки (за бажанням) і складаємо у каструлю чи сотейник.
  3. Додаємо до груш 100 мл води і доводимо до кипіння.
  4. Проварюємо груші, щоб вони стали м’якими, приблизно 5 хвилин.
  5. Шумовкою обережно виймаємо груші і відкладаємо поки на тарілку, а у відвар з груш додаємо цукор і доводимо до кипіння.
  6. Сироп варимо приблизно 5-6 хвилин на невеликому вогні постійно помішуючи дерев’яною ложкою.
  7. Після цього повертаємо груші назад у сироп, доводимо до кипіння і даємо проваритися у сиропі 5 хвилин. За цей час груші повинні повністю просочитися сиропом.
  8. Гаряче варення з твердих груш розливаємо по стерилізованим банкам і закриваємо.

Смачного!

Запрошуємо до обговорення!