Зазвичай полуниця в Україні продається вже круглий рік. Але краще вживати сезонні ягоди та фрукти. Пиріг з полуниці на кефірі вже можна починати готувати, адже розпочинається цьогорічний сезон цієї смачної ягоди – як продаж у магазинах, так і скоро будемо збирати на грядках свій врожай.

Пиріг з полуниці на кефірі, інгредієнти

В рецепті пирога з полуниці на кефірі використовуються зовсім прості продукти. Інгредієнти

  • яйця -2 шт.;
  • цукор – 170 гр;
  • кефір – 1 склянка;
  • вершкове масло – 50 гр;
  • сода – 1 ч.л.;
  • полуниця – 300 гр;
  • сіль – на кінчику чайної ложки.

Пиріг з полуниці на кефірі, покроковий рецепт приготування

Вершокове масло потрібно розтопити – можна на водяній бані чи у микрохвильовці.

В ємність потрібно змішати яйця і сіль і збити до збільшення об’єму. Потім треба туди всипати цукор і продовжити збивати протягом 5 хвилин до прояви пишної світлої маси.

В утворену масу вливаємо кефір і додамо розтоплене вершкове масло і ще трохи перемішуємо за допомогою вінчика.

Просіваємо муку і додаємо разом з содою до ємності.

За допомогою міксера замішуємо тісто, вони повинно бути однорідним і гладеньким. По своїй консистенції, тісто повинно нагадувати густу сметану.

Полуницю чистим і промиваємо. Важливо обережно промивати. Щоб ягода не ввібрала в себе воду.

Форму для випікання ретельно змащуємо маслом і на її дно викладаємо помиті і підсушені ягоди.

Зверху на полуницю рівномірно виливаємо підготовлене тісто, щоб воно покрило всі ягоди.

Випікаємо пиріг з полуниці на кефірі приблизно протягом 60 хвилин при температурі +180 градусів. Готовынстть можна перевырити за допомогою зубочистки.

Смачного!