Для тих хто на дієті, крім кількості калорій, важливо знати, скільки часу перетравлюється їжа. Ця інформація також буде корисною для тих, хто стежить за своїм здоров’ям. Адже час перетравлювання їжі допоможе краще планувати щоденне меню.

Скільки часу перетравлюється їжа: основні продукти

Для схуднення і для здоров’я важливо не переїдати. Якщо притримуватися принципу не їсти, поки не перетравиться те, що було з’їдено раніше, то можна не тільки схуднути, а ще й стати здоровішими. Завдяки правильному травленню покращується стан шлунково-кишкового тракту. Поступово шлунок зменшується в об’ємі, а завичка не переїдати залишається.

Отже, скільки часу перетравлюється

1-2 години — вода, чай, кава, какао, бульйон, молоко, яйця (зварені некруто, з рідкуватим жовтком) рис, відварена річкова риба.

2-3 години – яйця (зварені круто), омлет, відварена морська риба, відварена картопля, хліб.

3-4 години — курка і яловичина (відварені), житній хліб, яблука, морква, редис, шпинат, огірки, смажена картопля, шинка.

4-5 годин — боби (квасоля, горох), дичина, оселедець, смажене м’ясо.

5-6 годин — гриби, шпик.

Фахівці вважають, що при правильному ставленні до харчування, при помірних фізичних навантаженнях, достатньо не їсти калорійну їжу за 3-4 години до сну і гарний вигляд і добре самопочуття забезпечені.