Весняна дієта особливо актуальна навесні, коли організму не вистачає вітамінів. Адже її основа – яблука, капуста і апельсини. Дієта весни багата клітковиною. Слід притримуватися дієти, виконуючі важливі, але не надто складні вимоги.

Дієта весни для схуднення: правила притримування дієти

  • Щоб дієта була ефективною, принесла результат і не нашкодила організму, потрібно виконувати нескладні правила
  • виключити зі страв і взагалі вживання – цукор і сіль;
  • не вживати смаженого, дозволяються тільки тушковані страви;
  • їсти потрібно повільно, насолоджуючись і не можна під час їжі відволікатися на книги, гаджети тощо;
  • вечеря повинна бути не пізніше, ніж за 3 години до сну;
  • потрібно пити багато чистої води (звичайної питної без газу) – 2 л на добу, але не більше 2 склянок за один раз;
  • зелений чай і кава (без цукру і молока) – 1-2 чашки в день.

Дієта весни для схуднення: приклад меню

Сніданок

Гарячі бутерброди. Для приготування потрібно брати скибочки зернового чи житнього хліба, трошки змастити маслом. Потім зверху треба покласти кружальця яблука або апельсину, або листочок капусті. Далі накриваємо тоненьким шматочком нежирного сиру. Запікати, поки сир не розплавиться.

Другий сніданок

Яблуко, груша або апельсин – один фрукт на вибір.

Обід

Салат (на вибір один з запропонованих варіантів)

варіант 1: капуста з яблуками, заправляти можна рослинною олією або низькокалорійним майонезом

варіант2: капуста, апельсини і яблука, а замість заправки – товчений банан

варіант 3: капуста дрібно порізана 250 г і 50 г моркви або буряка по-корейськи;

варіант 4: капуста, заправлена низькокалорійним майонезом з часником і соєвим соусом.

Перша страва (один з варіантів)

варіант 1: вегетаріанський борщ з додаванням олії 1 ч.ложка на півлітра

варіант 2: овочевий суп з додаванням половинки плавленого сиру на 1 л супу.

Друга страва (вибираємо один з варіантів)

варіант 1: біле м’ясо птиці (без шкірки) – 150 г

варіант 2: риба відварена або тушкована – 150 г

варіант 3: сирна запіканка або сирники – 200 г

варіант 4: запечена картопля з зеленню і нежирною сметаною – 150 г

Десерт

Компот з яблук, апельсинів і груш (без цукру)

Полуденок

яблуко, груша або апельсин

Вечеря (вибрати треба один з варіантів)

  1. Тушкована капуста. Можна тушкувати з цибулею або часником
  2. Омлет з двох яєць з дрібно порізаним листочком капусти
  3. Два банани і яблуко
  4. Фруктовий салат з родзинками, заправити знежиреним йогуртом.

Перед сном – склянка кефіру/йогурту (знежирені) або яблуко (апельсин).

Ця весняна дієта не надто складна для дотримання і насичує організм великою кількістю вітамінів.