ГоловнаСмачногоЗаверне тісто на вареники, рецепт від Євгена Клопотенко

Заверне тісто на вареники, рецепт від Євгена Клопотенко

Вареники люблять всі українці й готуються вони з різними начинками – з сиром, капустою, картоплею, з різними ягодами та овочами. Заверне тісто на вареники, рецепт від Євгена Клопотенко допоможе отримати еластичне, ніжне та пружне тісто.

Рецепт заварного тіста від Євгена Клопотенка називає інгредієнти

Як запевняє відомий кухар, це тісто буде добре ліпитися, а його смак сподобається всім своєю ніжністю. Перед приготуванням Є.Клопотенко дав невеликі поради, щоб отримати по-справжньому гарне тісто.

Коли ви замісите тісто, не треба його залишати в ємності під рушником, щоб воно не нагрівалося. Краще загорнути його в харчову плівку і залишити спочивати. Як вже зрозуміло з назви, тісто ми будемо запарювати (заварювати) окропом.

Інгредієнти

  • борошно – 400 г та ще пару столових ложок, щоб присипати (для підпилу);
  • окріп – 220 мл;
  • олія – 2 столові ложки;
  • дрібка солі.

За  даним рецептом використовується окріп, тоді при замішуванні тіста вручну, спочатку треба використовувати ложку для змішування всіх інгредієнтів, щоб не обпектися. Щодо борошна – інколи тісто може прилипати до рук, тому можна трішки більше додавати борошна на підпил.

Покроковий рецепт, як приготувати заверне тісто: інструкція Євгена Клопотенко

З цього тіста можна ліпити вареники з будь-якою начинкою, яка вам до вподоби.

Як робити заверне тісто

  1. В емальовану миску чи в іншу подібну ємність висипаємо 400 г борошна. Туди ж кидаємо дрібку солі, трошки перемішали і далі додаємо 2 столові ложки олії. Перемішали.
  2. В цю миску виливаємо окріп, як вказано в рецепті – 220 мл.
  3. Великою ложкою обережно починаємо розмішувати тісто (уважно стежимо,  щоб не ляпнуло і не попекло руки!).
  4. Коли тісто трошки охололо, далі добре вимішуємо тісто руками. Воно повинно бути пружним та еластичним. Щоб тісто не прилипало до рук, треба додавати борошно для підпилу, але обережно, додаючи в невеликій кількості, щоб «не забити» наше тісто.
  5. Після того, як вимісили тісто, закатуємо з нього велику кулю, загортаємо в харчову плівку та залишаємо відпочити на 20 хвилин.

Тепер можна ліпити вареники з улюбленою начинкою для всієї родини!

Смачного!

Джерело

Рецепт тіста для вареників на кефірі

Любителям неймовірно смачних полтавських вареничків, до уваги рецепт тіста

Стежити за нами у Facebook

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст