З квашеної капусти є чимало смачних страва. Особливою популярність в сім’ях України користується капусняк з квашеної капусту з пшоном. Особливо добре ця смачна та ситна страва смакує в холодну пору року. Є різні варіанти приготування, пропонуємо спробувати даний покроковий рецепт приготування капусняку
Покроковий рецепт називає інгредієнти, щоб готувати капусняк з квашеної капусти з пшоном
Капусняк можна готувати як на бульйоні, так і на воді (пісний). Крупи також можуть бути різними – пшоно, як вданому рецепті, рис, перловка. Деякі господині використовують булгур. Але завжди є головна зірка страви – квашена капуста, різні рецепти якої можна знайти на нашому сайті
Інгредієнти
- бульйон, який вам до вподоби або вода – 1,2 л;
- картопля – 3-4 шт.;
- пшоно – 0,5 склянки;
- квашена капуста – 200 г;
- цибуля ріпчаста – 1шт.;
- морква – 1 шт.;
- томатна паста – 2 столові ложки;
- паприка – 1 чайна ложка;
- цукор – 2 чайні ложки;
- часник – 1-2 зубочки;
- олія – 3 столові ложки;
- лавровий лист –1- 2 шт.;
- сіль, спеції, перець чорний свіже змелений – за смаком;
- зелень, сметана для подачі до столу.
Дана кількість продуктів дана на 3-4 порції. Якщо велика родина або готується на пару днів, можна пропорційно збільшити кількість інгредієнтів.
Капусняк з квашеної капусти з пшоном: покроковий рецепт приготування капусняку
Приготування капусняку потребує деякого часу, але смак компенсує все це
- Пшоно промити, залити водою і залишити хвилин на 20, щоб позбутися гіркоти, після чого воду треба злити.
- В цей час чистимо всі овочі – картоплю, моркву, цибулю та часник.
- Картоплю треба порізати на шматочки для супу – можна соломкою, кубиками або простими шматочками.
- В каструлю влити бульйон (або воду), довести до кипіння, посолити, додати нарізану картоплю і пшоно. Після закипання вогонь слід зменшити і варити картоплю та пшоно на невеликому вогні 20-25 хвилин.
- Поки картопля і пшоно вариться, підготуємо квашену капусту: її треба промити водою та віджати.
- Коли картопля та пшоно будуть готові, в каструлю додається квашена капуста, спеції, чорний перець та паприка. Все перемішати і продовжувати варити далі на слабкому вогні 10 хвилин.
- Цибулю слід нарізати на невеликі шматочки, а моркву натерти на великій тертці. Потім на розігріту пательню з олією викладаємо ці овочі та пасеруємо до м’якості.
- Після того, як цибуля стала прозорою, а морква м’якою, додається томатна паста. Далі треба додати декілька ложок бульйону або води (можна зцідити ложкою з каструлі) і протушкувати в рідині. Але її не повинно бути багато, тільки прикрити овочі, щоб вони не смажилися з пастою, а тушкувалися 3-4 хвилини.
- Після чого додаємо подрібнений часник
- Далі викладаємо тушковані в томатній пасті овочі в каструлю з квашеною капустою, поварити пару хвилин і додати цукор та лавровий лист.
- Варити капусняк з квашеної капусти з пшоном на невеликому вогні далі близько 5 хвилин, потім зняти з вогню, накрити кришкою, залишити страву настоюватися на 10 хвилин.
Нашу капусняк готовий!
В тарілку для подачі на стіл в капусняк можна додати ложку сметани та притрусити зеленню. Або ж поставити сметану і зелень на столі, щоб кожен сам брав стільки, скільки до смаку.