ГоловнаСмачногоТісто на кефірі для вареників легко приготувати за покроковим рецептом

Тісто на кефірі для вареників легко приготувати за покроковим рецептом

Смачні вареники – гордість кожної господині. А смак їх багато в чому залежить від правильно зробленого тіста. Тісто на кефірі для вареників легко приготувати за покроковим рецептом та порадами популярного кухаря Євгена Клопотенко. Завдяки рекомендаціям, тісто буде еластичне, добре ліпитися та гарне на смак.

Поради Євгена Клопотенко, що робити, щоб тісто було смачне?

Насамперед популярний кухар звертає увагу, що продукти для страв потрібно брати якісні та свіжі. Для приготування тіста варто брати борошно вищого гатунку. А ось просівати чи ні – вирішуйте самі. Як пояснює Євген Клопотенко, сучасне борошно саме по собі вже підготовлене для роботи, але можна й просіяти – шкоди точно не буде.

За даним рецептом взято кефір 2,% жирності, але можна брати й менш чи більш жирний (ми брали 1% і результат сподобався).

Важливий крок, який не можна пропускати, це вимішування. Євген каже, що чим довше вимішувати, тим кращим буде тісто, воно більше насичується киснем. За цим покроковим рецептом кухар радить вимішувати руками 7-10 хвилин.

І наостанок перед початком ліпки вареників, тісто треба потримати в харчовій плівці хвилин 20, щоб «спрацювала» клійковина. Тоді ваше тісто буде еластичним і буде добре ліпитися

Як приготувати тісто на кефірі для вареників за покроковим рецептом Євгена Клопотенка?

За деякий час до приготування тіста, варто кефір залишити на столі, щоб він набув кімнатної температури.

Інгредієнти на тісто на кефірі

  • борошно пшеничне – 360 г (і ще 2-3 столові ложки на підпил);
  • кефір 2,5% чи іншої жирності – 180 мл;
  • соняшникова олія – 2 столові ложки;
  • дрібка солі.

Покроковий рецепт приготування тіста для вареників на кефірі

Для замішування тіста краще брати емальований або керамічний посуд – велику миску, щоб було зручніше вимішувати.

  1. В миску висипаємо борошно, додаємо кефір та сіль.
  2. Потім додаємо 2 ложки олія, завдяки якій тісто набуде еластичності.
  3. Всі інгредієнти вимішуємо ложкою – таку пораду дає Євген Клопотенко.
  4. Стіл або дошку присипаємо борошном, викладаємо тісто і починаємо вимішувати руками протягом 7-10 хвилин.
  5. Готове тісто скочуємо у великий шар, замотуємо в харчову плівку і так залишаємо на 20 хвилин. Після чого можна починати ліпити вареники з будь-якою начинкою

Смачного!

Джерело

Покроковий рецепт, як приготувати заварне тісто для вареників. Також поради дає популяризатор української кухні Євген Клопотенко

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст