Любителям гарбуза сподобається гарбузовий суп з додаванням кукурудзи. Родзинка – кукурудза береться свіжа (хоча взимку можна використати і консервовану). За покроковим рецептом цей суп не складно готувати.
Суп з гарбуза і кукурудзи: інгредієнти
Для приготування смачного супу нам знадобляться наступні продукти:
- м’якоть гарбуза – 1 кг;
- качани кукурудзи – 2 шт. (середнього розміру);
- морква – 1 шт.;
- цибуля – 2 шт.;
- вершки – 1 склянка;
- тертий сир – півсклянки;
- сіль, перець – 1/4 чайної ложки (можна регулювати за своїм смаком);
- розмарин і чебрець – по одній гілочці.
Суп з гарбуза і кукурудзи готуємо за покроковим рецептом
- Моркву і цибулю почистити.
- Кукурудзу поставити варити, поки зерна не стануть м’якими. Готується до 2-х годин.
- Після першої години відварювання кукурудзи, у ту ж воду додати чищену моркву.
- Поки вариться кукурудза, розрізаємо гарбуз, чистимо і ріжемо на кубики середнього розміру.
- Цибулю ріжемо на шматки.
- Викладаємо цибулю і гарбуз на деко, туди ж додаємо гілочки пряних трав. Збризкуємо олією і ставимо запікатися у духовку, щоб гарбуз став м’яким.
- Після запікання гарбуз трохи охолоджуємо, знімаємо шкірку.
- Запечену м’якоть гарбуза і запечену цибулю складаємо у блендер і збиваємо до однорідності.
- Вершки трохи підігріваємо і додаємо до овочів у блендері і змішуємо.
- Отриману масу треба посолити і поперчити, поставити на вогонь і довести до кипіння. Даємо відвару постояти 10 хвилин після чого додаємо відварені зерна кукурудзи.
Якщо суп вийшов загустий, його можна розбавити водою з-під вареної кукурудзи або готовим легким бульйоном.
Подавати суп з гарбуза і кукурудзи слід присипавши тертим сиром. Якщо більше смакує, можна додати до цього крем-супу домашні сухарики з білого хлібу.