Рецептів консервації огірків на зиму чимало. Пропонуємо спробувати солодкі мариновані огірки за часником. Кількість продуктів вказана з розрахунку на три банки об’ємом 1 літр або на 3 літрову банку.
Інгредієнти для закрутки маринованих огірків на 3 літрову банку або на три банки на 1 літр
За цим рецептом ви отримаєте смачні огірки з солодкуватим присмаком. Щоб робити ці закрутки, бажано підібрати огірки більш менш однакового розміру. Якщо у вас огірки не з грядки, а куплені в магазині, їх слід замочити в холодній воді на годину.
Особливість цього рецепту в тому, що за ним потрібно мінімум інгредієнтів і він не потребує складних етапів приготування. Нагадаємо, що кількість продуктів вказана з розрахунку на три 1 літрові банки або на 3 літрову банку. Якщо ви хочете спробувати, можна зробити закрутку в одній літровій банці. В такому разі кількість вказаних нижче продуктів ділимо на 3
Інгредієнти
- огірки – 2 кг (вага може змінюватися залежно від розміру огірка – скільки влазить в 1 літрову банку);
- вода – 1 літр;
- цукор – 200 гр;
- сіль – 2 столові ложки;
- оцет (6% або 9%) – 200 мл;
- часник – 6 зубчиків (середніх або більших).
Солодкі мариновані огірки з часником покроковий рецепт консервації
Консервація маринованих огірків на зиму за цим рецептом потребує близько однієї години.
- Готуємо маринад: в каструлю виливаємо воду, додаємо цукор, сіль й доводимо до кипіння. Залишаємо кипіти маринад на середньому вогні 1-2 хвилини, потім додаємо оцет, перемішуємо й через пів хвилини, хвилину знімаємо з вогню.
- Відставляємо маринад й залишаємо охолоджуватися до кімнатної температури.
- Поки маринад охолоджується стерилізуємо банки й кришки зручним для вас способом – варіанти стерилізації банок дивитися ТУТ. Кришки краще прокип’ятити в каструльці 3-5 хвилин.
- Огірки миємо й викладаємо на серветку, щоб прибрати вологу.
- В кожного огірочка зрізаємо «носик» і «попку».
- На дно кожної літрової банки кладемо по 2 зубчики часнику, викладаємо огірки й заливаємо охолонувшим маринадом.
- У велику каструлю на дно кладемо серветку або рушник, наливаємо воду й ставимо банки з огірками, щоб вода доходила до плічок банок з огірками.
- Зверху кожну банку прикриваємо стерилізованими кришками. Не закручуємо!
- Стерилізувати огірки потрібно близько 5-7 хвилин до моменту, коли огірки змінять свій яскраво-зелений колір на оливковий, щоб не залишилося ніяких зелених плям.
- Після цього дістаємо банки й закриваємо кришками або закриваємо ключем для консервації.
- Перевертаємо й ставимо банки на кришку, накриваємо рушником й залишаємо так охолоджуватися.
Солодкі мариновані огірки з часником добре зберігаються при кімнатній температурі.