Швидке варення з гарбуза без варіння дуже легке в приготуванні і стане в нагоді взимку для зміцнення імунітету і буде чудово смакувати до чаювання. Прості недорогі інгредієнти цього рецепту доступні кожній господині.
Інгредієнти для варення з гарбузів
Про користь гарбуза знають всі. Існує багато рецептів з його використанням. Сподіваємося, що вас зацікавить й даний покроковий рецепт гарбузового варення
Для приготування знадобляться:
- гарбуз – 150 гр;
- лимон – 2 шт.;
- мед (рідкий) – трохи менше 1 склянки;
- цукор – трохи менше 1 склянки;
- корінь імбиру за смаком. Можна використати молотий імбир у вигляді порошку.
Швидке приготування варення з гарбуза
- Лимони потрібно ошпарити окропом, щоб позбавити їх гіркоти та нарізати невеличкими шматочками разом з цедрою. Кісточки видалити.
- Гарбуз і імбир нарізати шматочками і пропустити через м’ясорубку.
- В отриману масу додаємо мед і цукор і ретельно перемішуємо.
- Складаємо все у чисту скляну банку і зберігаємо у холодильнику.
Смачного!
Мафіни з гарбуза і цедрою апельсина
Запіканка з гарбуза і сиру (творога) з яблуками – сезонна страва
Цікаві факти про гарбуз
- Технічно гарбуз – це фрукт
Так що, можливо, ви не знайдете гарбуз у рецепті смачного фруктового салату, але технічно це фрукт.
Причина: містить насіння. Гарбуз – це різновид зимового гарбуза, тісно пов’язаний з огірками та динями.
- Гарбузи багаті на поживні речовини
Гарбуз – це багата на поживні речовини і природно низькокалорійна їжа. Одна чашка вареного гарбуза містить всього 49 калорій, але містить 49 відсотків вашої щоденної потреби у вітаміні К, а також у вітаміні С, калії, вітаміні Е, залозі, фолієвій кислоті та ніацині.
- Гарбуз дуже корисний для здоров’я.
Гарбузи містять багато антиоксиданту бета-каротину. Бета-каротин перетворюється в організмі на вітамін А і, як показали дослідження, допомагає боротися з інфекціями, запобігає деяким віковим проблемам із зором і може допомогти захистити шкіру від шкідливих ультрафіолетових променів.