Яскраві і смачні мафіни з гарбуза і цедрою апельсина сподобаються всій родині. За покроковим рецептом буде просто приготувати смачний і корисний десерт.

Мафіни з гарбуза і цедрою апельсина, інгредієнти

Для приготування мафінів знадобляться прості продукти

  • гарбуз (м’якоть) – 300 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • сметана – 150 г;
  • цукрова пудра – 150 г;
  • борошно – 250 г;
  • розпушувач кулінарний – 1/2 пакетика;
  • дрібка солі;
  • цедра половини апельсину.

Мафіни з гарбуза і цедрою апельсина: покроковий рецепт приготування

  1. М’якоть гарбуза потрібно запекти у духовці.
  2. Коли гарбуз буде готовий, його треба трохи остудити і подрібнити у блендері.
  3. Після цього яйця поєднуємо зі сметаною і цукром, добре збиваємо.
  4. В отриману масу додаємо гарбузове пюре і перемішуємо.
  5. Зверху просіваємо борошно з розпушувачем, сіллю і корицею.
  6. Потім додаємо цедру половинки апельсину і добре перемішуємо.
  7. Духовку нагріваємо до +180 ° С.
  8. Форми для випічки змащуємо олією і розкладаємо туди підготовлене тісто
  9. Мафіни з гарбуза з апельсиновою цедрою потрібно випікати 20 хвилин (але перевіряйте зубочисткою на готовність, адже іноді духовки працюють по-різному).

Перед подачею мафіни можна посипати цукровою пудрою або прикрасити кремом.

Смачного!