Яскраві і смачні мафіни з гарбуза і цедрою апельсина сподобаються всій родині. За покроковим рецептом буде просто приготувати смачний і корисний десерт.
Інгредієнти для випічки гарбузових мафінів з апельсиновою цедрою
Для приготування мафінів знадобляться прості продукти
- гарбуз (м’якоть) – 300 г;
- яйця – 2 шт.;
- сметана – 150 г;
- цукрова пудра – 150 г;
- борошно – 250 г;
- розпушувач кулінарний – 1/2 пакетика;
- дрібка солі;
- цедра половини апельсину.
Мафіни з гарбуза і цедрою апельсина: покроковий рецепт приготування
- М’якоть гарбуза потрібно запекти у духовці.
- Коли гарбуз буде готовий, його треба трохи остудити і подрібнити у блендері.
- Після цього яйця поєднуємо зі сметаною і цукром, добре збиваємо.
- В отриману масу додаємо гарбузове пюре і перемішуємо.
- Зверху просіваємо борошно з розпушувачем, сіллю і корицею.
- Потім додаємо цедру половинки апельсину і добре перемішуємо.
- Духовку нагріваємо до +180 ° С.
- Форми для випічки змащуємо олією і розкладаємо туди підготовлене тісто
- Випікати слід близько 20 хвилин (але перевіряйте зубочисткою на готовність, адже іноді духовки працюють по-різному).
Перед подачею мафіни можна посипати цукровою пудрою або прикрасити кремом.