Буряк – розповсюджений овоч на теренах України, з якого можна готувати багато цікавих і смачних страв. Салат з буряком, апельсином і сиром фета має ніжний і пікантний смак. А цитро сово-медова заправка додасть нового звучання зивчному всім буряку.

Салат з буряком, апельсином і сиром фета: інгредієнти

  • апельсин – 1 шт.;
  • червона цибулина – половинка;
  • великий варений буряк – 1 шт.;
  • сир фета – 50 г;
  • волоські горіх чищені – 1 жменя;
  • кілька гілочок петрушки (можна замінити на кілька листочків рукколи);
  • свіжий апельсиновий сік – 30 мл;
  • терта апельсинова цедра – 1/2  чайної ложки;
  • рисовий або яблучний оцет – 2 столові ложки;
  • мед – 1 столова ложка;
  • оливкова або виноградна олія – 3 столові ложки;
  • сіль за смаком;
  • мелений чорний перець – за смаком.

Салат з буряком, апельсином і сиром фета: приготування

  1. Апельсин і петрушку помити і обсушити.
  2. Потім апельсин чистимо від шкірки і видаляємо білі прожилки.
  3. М’якоть апельсину ріжемо на кубики середнього розміру (десь 3 кубики на 1 часточку).
  4. Червону цибулю нарізаємо тоненькими смужками, а буряк і фету – кубиками, розміром, як апельсинові.
  5. Дрібнимо волоські горіхи ножем і ріжемо петрушку (рукколу можна порвати руками, а можна залишити цілими листочками).

Готуємо заправку до салату

Змішаємо апельсиновий сік, потерту апельсинову цедру, оцет, мед, олію, сіль і перець

Подача салату з буряка, фети і апельсину

Викладаємо у наш салатник буряк, зверху кладемо кубики апельсину, фету і смужки цибулі.

Посипаємо салат подрібненими горіхами і петрушкою і поливаємо підготовленою заправкою.

Замість петрушки, можна додати листочки рукколи або іншого салату.

Смачного!