Ці рецепти припадуть до душі тим, хто любить гострі страви. Покроковий рецепт, як приготувати маринований часник; рецепт, як готується гостра закуска соус «Ладжан» та часник по-корейські, можуть стати в пригоді
Маринований часник на зиму: покроковий рецепт
За цим рецептом маринований часник можна скуштувати вже за тиждень. Але він чудово зберігається декілька місяців.
Інгредієнти
- часник – 1 кг;
- вода – 500 мл;
- оцет винний – 300 мл;
- цукор – 200 г;
- сіль – 20 г;
- лавровий лист – 5 шт.;
- чорний перець горошком – 5 шт.;
- духмяний перець горошком – 2 шт.
Як приготувати маринований часник за покроковим рецептом
Маринування потребує деякого часу.
- Часник слід почистити, помити, скласти в каструльку та залити окропом так, щоб вода повністю покрила часник. Після чого відставляємо каструльку настоюватися на добу.
- Через добу воду слід злити, а сам часник розкладаємо по стерилізованих баночках, наповнюючи їх до самого верху.
- Готуємо маринад: в каструльку наливаємо оцет, додаємо цукор, сіль, лавровий лист та обидва види перцю горошком. Все доводимо до кипіння й одразу слід залити часник і закатати банки ключем або щільно закрутити кришками з закруткою.
- Банки ставимо на кришку й залишаємо охолонути.
Зберігати слід у прохолодному місці.
Покроковий рецепт розповість, як готується гостра закуска – соус «Ладжан»
Цей соус дуже гострий, але дуже смачний з неймовірним ароматом
Інгредієнти
- часник – 400 г;
- олія – 100 мл;
- перець червоний мелений – 20 г:
- чорний мелений перець – 25 г
Як приготувати гострий соус «Ладжан»
- Часник слід почистити, помити й перемолоти через м’ясорубку або подрібнити в блендері.
- Олія наливаємо в каструльку з товстим дном і прожарюємо.
- Гарячу олію слід зняти з вогню, додати до неї подрібнений часник. Помішувати треба до тих пір, поки утворена маса не охолоне до кімнатної температури.
- Як тільки суміш із часнику та олії охолоне, до неї слід додати перець і все добре перемішати, щоб не було грудочок і маса була однорідною.
- Готовий гострий соус «Ладжан» слід перекласти в чисті баночки та щільно закрити кришкою.
Зберігається цей соус в холодильнику.
Кухарі кажуть, що цю закуску можна використовувати не тільки, як соус до м’ясних страв, а також додавати до супів та борщів.
Рецепт часнику по-корейські на зиму
Приготування цього часнику потребує часу на підготовку, але результат вартує затрачених зусиль
Інгредієнти
- часник – 1 кг;
- оцет 9% – 200 мл;
- соєвий соус – 800 мл.
Рецепт приготування часнику по-корейські
Перед початком приготування слід простерилізувати банки будь-яким зручним способом
- Спочатку часник слід почистити, помити, а потім скласти в підготовлену банку та залити оцтом. Якщо оцту не вистачить, щоб покрити весь часник, можна додати воду.
- Банку накриваємо кришкою й на тиждень ставимо в холодильник.
- За тиждень маринад треба злити, часник слід в стерилізовані банки (до половини – на пів банки).
- Соєвий соус виливаємо в каструлю й кип’ятимо на середньому вогні 10 хвилин.
- Після чого слід його остудити і потім охолодженим соєвим соусом заливаємо часник до самого верху банки, закручуємо кришки (або ключем для консервації).
Часник по-корейські буде готовий до вживання приблизно за місяць. З цих банок можна їсти не тільки сам часник, але й використовувати соєвий соус, який набуває пікантного смаку.
Зберігати часник на зиму варто в холодильнику або в підвалі (льоху), або ж на прохолодному балконі.