ГоловнаСмачногоРецепт часнику на зиму: маринований часник, гостра закуска соус «Ладжан», часник по-корейські

Рецепт часнику на зиму: маринований часник, гостра закуска соус «Ладжан», часник по-корейські

Ці рецепти припадуть до душі тим, хто любить гострі страви. Покроковий рецепт, як приготувати маринований часник; рецепт, як готується гостра закуска соус «Ладжан» та часник по-корейські, можуть стати в пригоді

Маринований часник на зиму: покроковий рецепт

За цим рецептом маринований часник можна скуштувати вже за тиждень. Але він чудово зберігається декілька місяців.

Інгредієнти

  • часник – 1 кг;
  • вода – 500 мл;
  • оцет винний – 300 мл;
  • цукор – 200 г;
  • сіль – 20 г;
  • лавровий лист – 5 шт.;
  • чорний перець горошком – 5 шт.;
  • духмяний перець горошком – 2 шт.

Як приготувати маринований часник за покроковим рецептом

Маринування потребує деякого часу.

  1. Часник слід почистити, помити, скласти в каструльку та залити окропом так, щоб вода повністю покрила часник. Після чого відставляємо каструльку настоюватися на добу.
  2. Через добу воду слід злити, а сам часник розкладаємо по стерилізованих баночках, наповнюючи їх до самого верху.
  3. Готуємо маринад: в каструльку наливаємо оцет, додаємо цукор, сіль, лавровий лист та обидва види перцю горошком. Все доводимо до кипіння й одразу слід залити часник і закатати банки ключем або щільно закрутити кришками з закруткою.
  4. Банки ставимо на кришку й залишаємо охолонути.

Зберігати слід у прохолодному місці.

Покроковий рецепт розповість, як готується гостра закуска – соус «Ладжан»

Цей соус дуже гострий, але дуже смачний з неймовірним ароматом

Інгредієнти

  • часник – 400 г;
  • олія – 100 мл;
  • перець червоний мелений – 20 г:
  • чорний мелений перець – 25 г

Як приготувати гострий соус «Ладжан»

  1. Часник слід почистити, помити й перемолоти через м’ясорубку або подрібнити в блендері.
  2. Олія наливаємо в каструльку з товстим дном і прожарюємо.
  3. Гарячу олію слід зняти з вогню, додати до неї подрібнений часник. Помішувати треба до тих пір, поки утворена маса не охолоне до кімнатної температури.
  4. Як тільки суміш із часнику та олії охолоне, до неї слід додати перець і все добре перемішати, щоб не було грудочок і маса була однорідною.
  5. Готовий гострий соус «Ладжан» слід перекласти в чисті баночки та щільно закрити кришкою.

Зберігається цей соус в холодильнику.

Кухарі кажуть, що цю закуску можна використовувати не тільки, як соус до м’ясних страв, а також додавати до супів та борщів.

Рецепт часнику по-корейські на зиму

Приготування цього часнику потребує часу на підготовку, але результат вартує затрачених зусиль

Інгредієнти

  • часник – 1 кг;
  • оцет 9% – 200 мл;
  • соєвий соус – 800 мл.

Рецепт приготування часнику по-корейські

Перед початком приготування слід простерилізувати банки будь-яким зручним способом

  1. Спочатку часник слід почистити, помити, а потім скласти в підготовлену банку та залити оцтом. Якщо оцту не вистачить, щоб покрити весь часник, можна додати воду.
  2. Банку накриваємо кришкою й на тиждень ставимо в холодильник.
  3. За тиждень маринад треба злити, часник слід в стерилізовані банки (до половини – на пів банки).
  4. Соєвий соус виливаємо в каструлю й кип’ятимо на середньому вогні 10 хвилин.
  5. Після чого слід його остудити і потім охолодженим соєвим соусом заливаємо часник до самого верху банки, закручуємо кришки (або ключем для консервації).

Часник по-корейські буде готовий до вживання приблизно за місяць. З цих банок можна їсти не тільки сам часник, але й використовувати соєвий соус, який набуває пікантного смаку.

Зберігати часник на зиму варто в холодильнику або в підвалі (льоху), або ж на прохолодному балконі.

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст