Квашена капуста присутня на столі майже в кожній українській родині. Але ж квашену капусту можна їсти не тільки, як салат, але й інші страви. Так що ж приготувати смачного? – 2 рецепти з квашеної капусти: лінивий пиріг з квашеною капустою та рецепт свинячі реберця з квашеною капустою можуть сподобатися всій родині
Лінивий пиріг з квашеною капустою: покроковий рецепт
Ця страва – гарний варіант для ситної вечері. А хто любить контрасти смаків, цей пиріг можна їсти з солодким чаєм. Ніжне тісто і квашена капуста дадуть незвичайне поєднання смаків
Інгредієнти для пирога
- квашена капуста – 500 г;
- яйця – 3 шт.;
- борошно – 6 столових ложок;
- розпушувач для тіста – 2 чайні ложки;
- сметана – 5 столових ложок;
- олія – 2 столові ложки;
- цибуля – 1 шт. середнього розміру;
- цукор – 1 чайна ложка;
- сіль – 1 чайна ложка.
Покроковий рецепт приготування пирога з квашеною капустою
Великий плюс цього рецепту в тому, що ця страва легко готується і це не займає багато часу
- Цибулини слід почистити, порізати дрібними кубиками та підсмажити на олії до утворення золотистого кольору.
- Підсмажену цибулю перемішуємо з квашеною капустою.
- У мисці поєднуються яйця, сметана, цукор, розпушувач та сіль та розмішуються. Тули ж треба всипати борошно (через сито) і вимішати – наше тісто готове.
- Форму для випікання слід змастити олією.
- У форму викладається шар капусти, а зверху все заливаємо тістом.
- Випікати лінивий пиріг з квашеною капустою слід в духовці при температурі +180℃ протягом 30 хвилин.
Перевірити готовність пирога можна проштрикнувши тісто сірником або дерев’яною зубочисткою: на поверхні не повинно залишатися слідів тіста.
Вийнявши пиріг з духовки слід дати йому охолонути і потім подавати на стіл.
Рецепт, як готувати свинячі реберця з квашеною капустою
Ця страва в стилі німецьких страв, вона дуже ситна і підходить як для щоденного вживання, так і на святковий стіл
Інгредієнти
- квашена капуста – 300 г;
- свинячі реберця – 400 г;
- цибуля – 2 шт. (середнього розміру);
- олія – 20 г;
- сіль, перець – за смаком.
Покроковий рецепт приготування реберець з квашеною капустою
- Реберця слід обмити, обсушити паперовим рушником та порізати порційно.
- Цибулю чистимо, нарізаємо крупними півкільцями.
- На розігрітій пательні слід підсмажити цибулю і реберця протягом 10 хвилин на середньому вогні.
- Потім туди додається квашена капуста і все разом тушкується, поки вся рідина не випарується.
- Після цього страву треба накрити кришкою та дати настоятися півгодини.
Свинячі реберця з квашеною капустою готові!
Смачного!
Капусняк з квашеної капусти з пшоном – смачна та ситна страва