ГоловнаСмачногоРецепти з квашеної капусти: що приготувати смачного?

Рецепти з квашеної капусти: що приготувати смачного?

Квашена капуста присутня на столі майже в кожній українській родині. Але ж квашену капусту можна їсти не тільки, як салат, але й інші страви. Так що ж приготувати смачного? – 2 рецепти з квашеної капусти: лінивий пиріг з квашеною капустою та рецепт свинячі реберця з квашеною капустою можуть сподобатися всій родині

Лінивий пиріг з квашеною капустою: покроковий рецепт

Ця страва – гарний варіант для ситної вечері. А хто любить контрасти смаків, цей пиріг можна їсти з солодким чаєм. Ніжне тісто і квашена капуста дадуть незвичайне поєднання смаків

Інгредієнти для пирога

  • квашена капуста – 500 г;
  • яйця – 3 шт.;
  • борошно – 6 столових ложок;
  • розпушувач для тіста – 2 чайні ложки;
  • сметана – 5 столових ложок;
  • олія – ​​2 столові ложки;
  • цибуля – 1 шт. середнього розміру;
  • цукор – 1 чайна ложка;
  • сіль – 1 чайна ложка.

Покроковий рецепт приготування пирога з квашеною капустою

Великий плюс цього рецепту в тому, що ця страва легко готується і це не займає багато часу

  1. Цибулини слід почистити, порізати дрібними кубиками та підсмажити на олії до утворення золотистого кольору.
  2. Підсмажену цибулю перемішуємо з квашеною капустою.
  3. У мисці поєднуються яйця, сметана, цукор, розпушувач та сіль та розмішуються. Тули ж треба всипати борошно (через сито) і вимішати – наше тісто готове.
  4. Форму для випікання слід змастити олією.
  5. У форму викладається шар капусти, а зверху все заливаємо тістом.
  6. Випікати лінивий пиріг з квашеною капустою слід в духовці при температурі +180℃ протягом 30 хвилин.

Перевірити готовність пирога можна проштрикнувши тісто сірником або дерев’яною зубочисткою: на поверхні не повинно залишатися слідів тіста.

Вийнявши пиріг з духовки слід дати йому охолонути і потім подавати на стіл.

Рецепт, як готувати свинячі реберця з квашеною капустою

Рецепт, як готувати свинячі реберця з квашеною капустою

Ця страва в стилі німецьких страв, вона дуже ситна і підходить як для щоденного вживання, так і на святковий стіл

Інгредієнти

  • квашена капуста – 300 г;
  • свинячі реберця – 400 г;
  • цибуля – 2 шт. (середнього розміру);
  • олія – 20 г;
  • сіль, перець – за смаком.

Покроковий рецепт приготування реберець з квашеною капустою

  1. Реберця слід обмити, обсушити паперовим рушником та порізати порційно.
  2. Цибулю чистимо, нарізаємо крупними півкільцями.
  3. На розігрітій пательні слід підсмажити цибулю і реберця протягом 10 хвилин на середньому вогні.
  4. Потім туди додається квашена капуста і все разом тушкується, поки вся рідина не випарується.
  5. Після цього страву треба накрити кришкою та дати настоятися півгодини.

Свинячі реберця з квашеною капустою готові!

Смачного!

Капусняк з квашеної капусти з пшоном – смачна та ситна страва

 

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст