ГоловнаСмачногоПлавлений сир готуємо вдома за покроковим рецептом

Плавлений сир готуємо вдома за покроковим рецептом

Багато хто любить плавлені сирки, але не завжди подобається їх смак, придбаних у магазині. Тому, плавлений сир, який ми готуємо вдома за покроковим рецептом, можна зробити за своїм смаком, завдяки обраним наповнювачам, наприклад, можна взяти кріп або червоний болгарський перець.

Плавлений сир готуємо вдома за покроковим рецептом з простими інгредієнтами

Плавлений сир готуємо вдома за покроковим рецептом
Інгредієнти для приготування плавленого сиру вдома

Для приготування плавленого сиру вдома, краще брати сир (творог) на базарі – він більш жирний. Якщо Ви будете купувати сир у магазині, тоді обирайте з жирністю, не менше 9%. Вершкове масло повинно бути якісне, ні в якому разі не можна використовувати спред або маргарин.

Інгредієнти для приготування плавленого сиру домашнього

  1. сир (домашній або з магазину жирність не менше 9%) – 500 гр;
  2. вершкове масло – 60 гр;
  3. сіль -1/2 чайної ложки;
  4. сода – 1/2 чайної ложки;
  5. яйце – 1 шт.

За бажанням наповнювач плавленого сиру можна вибирати за своїм смаком: кріп, шинку або інший наповнювач.

Приготування плавленого сиру за покроковим рецептом

Якщо знати кожен крок приготування, то отримати домашній плавлений сир досить нескладно.

Перед початком приготування, вершкове масло варто вийняти з холодильника і залишити на столі, щоб воно набуло кімнатної температури.

  1. Сир перекладаємо у глибоку миску і перебиваємо блендером, щоб отримати однорідну масу.
  2. Отриману однорідну сирну масу перекладаємо у каструлю з нержавійки (емальований посуд не підходить).
  3. До отриманої сирної маси додаємо яйце, пів чайної ложки солі та пів чайної ложки соди та добре все вимішуємо. Завдяки тому, що ми додали соду, наш сир стає ніжним і повітряним.
  4. Каструлю ставимо на маленький вогонь і помішуємо дерев’яною ложкою до моменту, коли сир почне розшаровуватися і плавитися. Це станеться буквально через кілька хвилин і буде відчутно, бо перемішувати сирну масу стане значно легше.
  5. Коли сир стає рідким і маса стане тягучою (перевіряємо ложкою), додаємо вершкове масло кімнатної температури (попередньо його можна порізати на шматки).
Плавлений сир готуємо вдома за покроковим рецептом
Коли сир закипів, одразу вимикаємо вогонь

5. Постійно перемішуємо і доводимо до закипання (це важливо).

6. Як сир закипів, вимикаємо вогонь. Сир можна залишити як є, а можна додати наповнювачі, наприклад, кріп, шинку, подрібнений болгарський перець тощо на Ваш смак і уподобання.

Плавлений сир готуємо вдома за покроковим рецептом
Після закипання, у плавлений сир можна додати улюблений наповнювач і ретельно перемішати

7. Каструльку з плавленим сиром залишаємо на робочій поверхні столу, щоб він трохи охолонув. При цьому його потрібно періодично помішувати, щоб на поверхні не застигала корочка.

8. Коли плавлений сир трохи охолонув, його потрібно перелити у контейнери, в яких він буде зберігатися і поставити у холодильник до запустіння.

Наш плавлений сир, приготовлений самостійно за простим покроковим рецептом готовий. Його можна використовувати як закуску, намазувати на хліб, галети, додавати до пасти чи соусів. 

Існує багато рецептів приготування плавленого сиру вдома, ми пропонуємо спробувати цей покроковий рецепт, який нескладний у приготуванні і не займає багато часу.

Смачного!

Покроковий рецепт (з фото) приготування м’ясного рулету  печерицями

Стежити за нами у Facebook

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст