ГоловнаСмачногоРецепт курки з карамелізованим апельсином

Рецепт курки з карамелізованим апельсином

Ціла курка з карамелізованим апельсином має неймовірний аромат спецій іі приготувати її допоможе покроковий рецепт. Він не потребує надто багато часу і зусиль, що дуже важливо для господинь. Уя страва з курки може бути як для прийому гостей, так і для сімейної вечері.

Ціла курка з карамелізованим апельсином, інгредієнти

Цей рецепт знають і використовують багато господинь. Адже його основа – запікання курки на банці. Родзинка страви у використанні деяких прянощів і карамелізований апельсин, який додає свіжості всій страві

Інгредієнти

  • курка (тушка) – 1,5 кг;
  • сушений орегано – 0,5 чайної ложки;
  • каррі – 1 чайна ложка;
  • солодка мелена паприка – 1 чайна ложка;
  • чорний молотий перець – 1 чайна ложка;
  • сухий розмарин – 0,5 чайної ложки (для натирання і модна 2-3 гілочки для прикрашання страви);
  • сіль – 2 столові ложки;
  • сметана (або майонез) – 50 г;
  • цукор – 100 г;
  • апельсиновий сік – 30 мл;
  • апельсин – 4 штуки;
  • вермут Мартіні -30 мл
  • олія (оливкова або з виноградних кісточок, якщо немає, можна соняшникову без запаху) – 4 столові ложки

Покроковий рецепт приготування курки з карамелізованим апельсином

Як вже зазначалося, це принцип запікання курки на банці, тому треба заздалегідь взяти банку з більш вузькою горловиною (можна з-під корнішонів).

Курку треба почистити від можливих пір’ї, прибрати всі внутроші, помити і обсушити.

  1. Всі спеції – орегано, карі, паприку, сіль, перець, розмарин скласти в ємність перемішати.
  2. Сумішшю спецій потрібно добре натерти курку як зсередини, так і зовні. Щоб спеції добре проникли, можна зробити проколи зубочисткою. І залишаємо так курку на півгодини.
  3. Апельсини  треба помити і обсушити і нарізати скибочками (кружальцями) приблизно 7-8 мм. Якщо вам подобається смак з гірчинкою, то чистити не треба. Якщо ні, до нарізання треба почистити апельсини від грубої шкірки і білої плівки.
  4. Скласти нарізані скибочки апельсинів в глибоку миску і побризкати мартіні і так залишити, поки наша курка маринується у спеціях.
  5. З маринованого в мартіні апельсину, зливаємо в окрему ємність сік, вичавлюємо з апельсину ще столову ложку соку і додаємо туди ж, кладемо сметано (майонез) і добре перемішуємо.
  6. Отриманою апельсиново-сметанною сумішшю натираємо всю курку.
  7. У ємність, в якій будемо випікати – в деко, ставимо банку, наливши в неї 2/3 води. На неї «насаджуємо» курку. Порада: щоб крильця і гомілки не пригорали, треба їх загорнути у фольгу, а після готовності, фольгу треба зняти.
  8. В деко наливаємо води, щоб уникнути горілого запаху жиру і ставимо курку у розігріту духовку.
  9. Випікати до півтори години при температурі 180 °C (час випікання залежить від ваги курки і особливостей вашої духовки).
  10. Поки готується курка, карамелізуємо апельсин. Перед цим дольки апельсину треба промокнути паперовим рушником, щоб прибрати зайву вологу.
  11. В пательні розігріваємо олію, викладаємо дольки апельсину, присипаємо цукром і карамелізуємо до появи золотистого відтінку. Дольки апельсину викладаємо в один шар.
  12. Кожну партію апельсину треба карамелізувати, попередньо зливши олію і помивши пательню, щоб нова партія апельсину не підгоряла.

Коли наша курку буде готова, перед подачею викладаємо карамелізовані апельсини. Прикрасити можна кількома гілочками розмарину, додати кілька ягід гранату. Такі прості і смачні страви сподобаються і рідним і гостям.

Смачного!

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст