Найсмачніший м’ясний рулет з грибною начинкою допоможе приготувати простий покроковий рецепт. Для приготування м’ясного рулету з фаршу та печериць потрібні прості продукти, які є в наших магазинах. Слід тільки запланувати, щоб була змога протягом 40 хвилин випікати рулет в духовці. А їсти його можна як гарячим, так і подавати як холодну закуску
М’ясний рулет з грибною начинкою: інгредієнти
Це смачна, красива страва готується дуже просто і для неї необхідні тільки два основні продукти. Звичайно, є різні рецети рулетів з різноманітними начинками. Тож у вас є змога спробувати приготувати ще й такий варіант.
Продукти для приготування м’ясного рулету з печерицями
- фарш – 600 гр (яловичина, свинина або телятина. Мені більше подобається брати телячий фарш, але тут справа смаку);
- печериці – 300 гр;
- цибуля – 1 шт. (середнього розміру);
- яйце – 2 шт. (одне піде в фарш, а інше – змащувати рулет)
- сіль та молотий чорний перець за смаком
- олія для змащування.
Зауважимо, що крім солі та перцю, в фарш можна додавати й інші улюблені спеції.
М’ясний рулет з грибною начинкою: простий покроковий рецепт приготування
Готується рулет досить швидко: саме випікання в духовці до 40 хвилин в залежності від того, як гріє ваша духовка. Підготовчі процеси – до півгодини.
Приготування найсмачнішого м’ясного рулету з фаршу з печерицями
- Цибулю треба почистити, помити і подрібнити.
- Печериці треба помити та/або почистити. Як правило, якщо вдалося купити чисті печериці, я тільки споліскую їх та обсушую. Якщо на печерицях багато землі і їх шкірка темнувата, просто чистимо, знімаючи тонкий шар. Печериці ріжемо на кубики середнього розміру.
Готуємо начинку для м’ясного рулету
- В пательню наливаємо олію і обсмажуємо цибулю до легкого золотистого кольору.
- Далі до цибулі додаємо печериці, перемішуємо і готуємо, поки вся рідина не випарується.
- Після чого треба додати сіль та перець (або інші приправи за вашим смаком) все перемішати і обсмажувати печериці до золотавого кольору.
Наша начинка готова
Готуємо фарш і формуємо рулет
- Фарш слід посолити та поперчити за смаком.
- Потім у фарш додаємо одне яйце і все ретельно перемішуємо.
- В зручному місці на столі треба розстелити харчову плівку.
- Зверху на плівку викладається фарш і формується прямокутник – мокрими руками розрівнюємо фарш, щоб товщина його була 0,5 – 0,7 см.
- На сформований фарш викладаємо всю начинку, розподіляючи по площ фаршу, але не доходячи до країв.
- Потім багатьом відома техніка згортання рулету за допомогою плівки. Починаємо від себе, піднімаючи край плівки поступово скручуємо рулет. Треба притискати, ущільнювати фарш, але обережно, щоб не надто здавати (щоб начинка не почала вилазити)
- Після того, як скрутили рулет, поправляємо його, щоб він був рівненький та защипуємо краї.
- Форму для запікання треба змастити олією або на деко можна покласти пергаментний папір для випікання і також змастити його олією.
- Підготовлений м’ясний рулет з фаршу треба покласти швом донизу і ще раз поправити вирівнюючи.
- Зверху рулет змащуємо яйцем. Потім зубочисткою по всій поверхні рулету робимо проколи зубочистку. Це необхідно для того, щоб при випіканні рулет не потріскався.
- Духовку слід розігріти до +180 °C.
- Час випікання м’ясного рулету з фаршу з печерицями складає близько 40 хвилин. Час може трохи відрізнятися в залежності від того, як працює ваша духовка.
М’ясний рулет з грибною начинкою можна подавати як в гарячому, так і в холодному вигляді.