Солона риба на столі українців одна з улюблених страв. До святкового столу на Новий Рік та на інші свячта багато хто з нас буде готувати страви з солоною рибою. Часто ми купуємо готові оселедці, але можна засолити рибу вдома за різними рецептами і вони будуть добре смакувати всій родині і гостям у святковий день. Рецепт солоної риби – оселедця, в яблучному соку, щоб оселедець вийшом ніжним з пікантним фруктовим присмаком, стане окрасою святкового столу
Рецепт, як засолити рибу в яблучному соку, щоб оселедець вийшов ніжним з фруктовим присмаком
Яблучний сік надасть оселедцю неймовірно ніжного, злегка фруктового присмаку. Такий варіант соління риби часто використовують у Голландії.
Інгредієнти
- оселедець охолоджений – 600 гр;
- сіль кам’яна – 60 гр;
- цукор – 40 гр;
- перець духмяний (горошок) – 10 гр;
- сік яблучний – 100 мл;
- олія без запаху – 40 мл.
Покроковий рецепт приготування солоної риби – оселедця у маринаді з яблучного соку
Досвідчені господині радять використовувати для будь-якої засолки звичайну кам’яну сіль, не йодовану.
- Якщо Ви купили цілу тушку, почистіть її та розділіть на філе. Потім готове філе поріжте на порційні шматочки.
- Яблучний сік потрібно нагріти до кімнатної температури, приблизно +36 градусів. До соку додайте сіль, цукор, приправи та олію і все перемішайте.
- Оселедець покладіть у скляну банку та залийте отриманим розсолом. Банку потрібно залишити на столі, поки вона охолоне (нагадаємо, яблучний сік в нас теплий, отже, і розсіл вийшов теплим). Як тільки все охололо, ставимо банку у холодильник.
Всього лише через 2 години наш чудовий оселедець готовий до вживання.
Рецепт солоної риби: оселедець в яблучному соку як можна подати на святковий стіл
- Оселедець у яблучному соку можна подати на шматочку чорного хліба чи на грінці з нього. Зробити маленькі канапки. На ці канапки до оселедця можна додати тоненькі кільця білої негострої цибулі.
- Можна смачний оселедець поєднати з гарніром з ніжним картопляним пюре.
- Оселедець у яблучному соку можна просто викласти на тарілку, додавши тонко нарізану не гостру цибулю – він буду дуже смакувати всім за столом.
Це чудовий рецепт для швидкого приготування солоного оселедця у домашніх умовах, адже готовий він може бути всього через 2 години.