ГоловнаСмачногоЯк засолити рибу за різними рецептами до святкового столу

Як засолити рибу за різними рецептами до святкового столу

Солона риба на столі українців одна з улюблених страв. До святкового столу на Новий Рік та на інші свячта багато хто з нас буде готувати страви з солоною рибою. Часто ми купуємо готові оселедці, але можна засолити рибу вдома за різними рецептами і вони будуть добре смакувати всій родині і гостям у святковий день. Рецепт солоної риби – оселедця, в яблучному соку, щоб оселедець вийшом ніжним з пікантним фруктовим присмаком, стане окрасою святкового столу

Рецепт, як засолити рибу в яблучному соку, щоб оселедець вийшов ніжним з фруктовим присмаком

Яблучний сік надасть оселедцю неймовірно ніжного, злегка фруктового присмаку. Такий варіант соління риби часто використовують у Голландії.

Інгредієнти

  • оселедець охолоджений – 600 гр;
  • сіль кам’яна – 60 гр;
  • цукор – 40 гр;
  • перець духмяний (горошок) – 10 гр;
  • сік яблучний – 100 мл;
  • олія без запаху – 40 мл.

Покроковий рецепт приготування солоної риби – оселедця у маринаді з яблучного соку

Досвідчені господині радять використовувати для будь-якої засолки звичайну кам’яну сіль, не йодовану.

  1. Якщо Ви купили цілу тушку, почистіть її та розділіть на філе. Потім готове філе поріжте на порційні шматочки.
  2. Яблучний сік потрібно нагріти до кімнатної температури, приблизно +36 градусів. До соку додайте сіль, цукор, приправи та олію і все перемішайте.
  3. Оселедець покладіть у скляну банку та залийте отриманим розсолом. Банку потрібно залишити на столі, поки вона охолоне (нагадаємо, яблучний сік в нас теплий, отже, і розсіл вийшов теплим).  Як тільки все охололо, ставимо банку у холодильник.

Всього лише через 2 години наш чудовий оселедець готовий до вживання.

Рецепт солоної риби: оселедець в яблучному соку як можна подати на святковий стіл

  1. Оселедець у яблучному соку можна подати на шматочку чорного хліба чи на грінці з нього. Зробити маленькі канапки. На ці канапки до оселедця можна додати тоненькі кільця білої негострої цибулі.
  2. Можна смачний оселедець поєднати з гарніром з ніжним картопляним пюре.
  3. Оселедець у яблучному соку можна просто викласти на тарілку, додавши тонко нарізану не гостру цибулю – він буду дуже смакувати всім за столом.

Це чудовий рецепт для швидкого приготування солоного оселедця у домашніх умовах, адже готовий він може бути всього через  2 години.

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст