ГоловнаСмачногоМеню на новорічний стіл: дві смачні страви з риби

Меню на новорічний стіл: дві смачні страви з риби

Новий рік вже не за горами, тому важливо правильно підібрати меню на новорічний стіл. Готувати рибу не обов’язково лише в традиційній для українців шубі, в інших стравах риба легко може зайняте центральне місце в новорічному меню, тим більше що рибні страви – це поживно і корисно.

Рецепт рулету з лосося та сиру до новорічного столу

меню на новорічний стіл
Рулет із лосося

Традиційно ми готуємо страви з риби не так часто. Тому такі страви підходять як на Новий рік, так і для іншого свята.

Смачні закуски під шампанське – що може буде краще на новорічному столі!

Для цієї страви знадобиться лосось, сир (можна вершковий або звичайний твердий сир), мариновані або свіжі огірки, кріп, салат, лимонний сік, червону або чорну ікру.

На плівку потрібно викласти філе лосося, на нього покласти порізані кубиками огірки, сир, кріп. Все це збризнути лимонним соком. Потім обережно скрутити рулети та покласти їх у холодильник.

Перед подачею на стіл, потрібно зняти плівку, виставити на тарілку. Зверху на рулетки за бажанням можна викласти кріп, чорну або червону ікру.

Рецепт запеченої риби у духовці на новорічний стіл

меню на новорічний стіл
Запечена риба

До центральної страви на новорічний стіл дуже підійде запечена риба з овочами. Для її приготування знадобляться:

філе риби 400 гр;

2 помідори;

2 стеблі селери;

цибуля;

морква;

сир твердий;

моцарела;

оливкова олія.

Готуємо новорічну страву

Рибу потрібно добре промити, просушити одноразовим рушником. Потім рибу ріжуть невеличкими шматочками та трошки обжарюють на сковорідці.

Помідори потрібно занурити в гарячу воду, потім зняти шкіру. Стебла селери треба проварити в підсоленій воді до 5 хвилин. Овочі ріжуть однаковими шматочками.

На теку, застелену пергаментним папером, викладають рибу, шматочки помідорів, цибулі, селери, моркви, зверху потрібно посипати все спеціями та викласти порізаний дрібними шматочками сир та моцарелу. Ставимо у духовку, розігріту до 200 градусі і запікаємо 15-20 хвилин до золистої скоринки.

Додайте до меню на новорічний стіл ці дві прості страви і ви не пожалкуєте!

СМАЧНОГО!

Стежити за нами у Facebook

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст