На Великдень ми звикли готувати безліч страв, і напечених пасок буває дуже багато. Зазвичай, паска довго зберігається, але все-таки ми не все з’їдаємо і тому постає питання: куди подіти залишки, які залишилися і як переробити недоїдену паску. Адже всім відомо, що викидати хліб (випічку), то великий гріх. А особливо паску.
Куди подіти паску, яку не з’їли: заморозка
Якщо у вас залишилася ціла паска, не треба розстроюватися, тому що її можна заморозити. Завдяки інгредієнтам і рецепту приготування, заморожена паска може зберігатися практично півроку.
Заморожену паску можна продати до столу з урочистої нагоди, чи просто, якщо захотілося посмакувати. Для цього заморожену паску треба витягти з морозилки, дати постояти кілька хвилин на столі, а потім паску розморожуємо у мікрохвильовій пічці. Щоб паска не була пересушеною, при розморожуванні в мікрохвильовку можна поставити ємність з водою. Все залежить від «сухості» паски.
Як переробити недоїдену паску: готуємо крамбл
Хороша ідея, куди подіти залишки паски, яку не доїли – приготувати десерт, де паска стане його основою. Шматки недоїденої паски ламаємо, щоб вони були приблизно однакового розміру і підсушуємо і наш крамбл готовий. Крамбл з паски можна покрити солодким соусом, йогуртом або вершками, щоб насочувалася випічка, прикрасити і можна подавати до столу. Для насичення крамблу можна використати і варення, наприклад, малинове і такий десерт буде дуже смакувати до чаювання.
Паска: куди подіти залишки, які залишилися
Якщо від паски залишилися великі шматки, можна приготувати солодкі тости на сніданок. Шматки паски ріжемо, змочуємо у збитому яйці і обсмажуємо на пательні з використанням вершкового масла.
Смачна здоба набуде додаткового смаку і стане чудовим швидким сніданком для всієї родини.
Недоїдену паску можна переробити на сухарі
Цей варіант дуже подібний до приготування крамблу, але має дещо інше призначення. Цей варіант, куди подіти залишки, після того, як паска вже несвіжа, допоможе корисно і смасчно переробити її. Ми часто любимо їсти сухарі. Ось із залишків паски можна зробити смачний десерт. Для цього потрібно просто підсушити шматки цієї здоби в духовці і наш десерт готовий. Сухарі з паски достатньо довго зберігаються.
Паска: паніровка з залишків паски, які залишилися недоїдені
Зі шматочків недоїденої паски можна приготувати панірувальні сухарі. Ця солодка паніровка може використовуватися під час випікання для присипки дека чи форми перед закладанням в неї тіста.
Тепер ми знаємо, куди подіти залишки паски. Такими простими способами ми можемо переробити недоїдені шматки святкової здоби і не викидати священний хліб. Адже паска – це символ великого і світлого свята Великодня. Тому до неї треба ставитися з повагою.
Скільки можна зберігати яйця без холодильника і як краще це робити