ГоловнаСмачногоРецепт веганського Олів’є з грибами, заправлений пісним майонезом

Рецепт веганського Олів’є з грибами, заправлений пісним майонезом

Багато людей не вживають страви, в яких містяться продукти тваринного походження. Вегетаріанцям та веганам може сподобатися рецепт веганського Олів’є з грибами. Для заправки використовується майонез з тофу, який також робимо самостійно.

Рецепт веганського олів’є з грибами, інгредієнти

Ця страва виходить двокомпонентною, тому що майонез ми готуємо самостійно. Тому склад продуктів дається і для безпосередньо салату Олів’є, так і для приготування заправки до нього.

Інгредієнти для салату

  • картопля – 4 шт. (середнього розміру);
  • морква – 1-2 шт.;
  • мариновані печериці (шампіньйони) – 400 г;
  • огірки солоні – 2 шт.;
  • горошок зелений консервований – 1 банка;
  • цибуля ріпчаста – 1шт.;
  • сіль, перець, зелень – за смаком;
  • майонез пісний (заправка) – 200 г.

Зазначимо, що сіль можна не додаавати, тому що в нас достатньо інгредієнтів, які мають власний солоний смак.

Інгредієнти для приготування пісного майонезу

  • сир тофу – 200 г;
  • гірчичний порошок – 0,5 чайної ложки;
  • лимонний сік – 2 столові ложки;
  • сіль;
  • олія.

Покроковий рецепт приготування веганського Олів’є з грибами та заправки – пісного майонезу з тофу

Алгоритм приготування веганського варіанту, такий сам, як і звичайне приготування Олів’є. Кухарі радять намагатися робити нарізку овочів приблизно однакового розміру. Так салат буде більш гармонійним на смак

  1. Картоплю та моркву треба відварити «в мундирі» та остудити до кімнатної температури. Після чого ці овочі нарізаємо кубиками та складаємо у велику миску. Розмір кубиків залежить від вашого смаку – дрібніші чи крупніші.
  2. Солоні огірки витягаємо з розсолу і даємо стікати, щоб рідина не потрапила в салат (можна трохи «віджати» огірок, але не жмакати!). Потім огірки також нарізуються кубиками.
  3. На друшляк треба відкинути мариновані печериці, щоб дати стекти розсолу, потім гриби нарізуються кубиками.
  4. Цибулину чистимо і дрібнимо та додаємо до всіх овочів.
  5. Горошок проціджується на друшляк та додаємо на всієї нарізки.

Готуємо заправку – пісний майонез з тофу

  • Тофу викладається в миску, кришиться і потім до нього додається 2 столові ложки лимонного соку, гірчиця, сіль.
  • Ця суміш в блендері доводиться до однорідності і потім в неї тонкою цівкою вливається олія та майонез доводиться до потрібної консистенції. (Можна для смаку додати соєве або кокосове молоко).
  • Всі нарізані інгредієнти складають в одну миску, перемішуються і можна заправляти пісним майонезом.

Перед подачею салат Олів’є з грибами та пісним майонезом з тофу можжна прикрасити гілочками зелені.

Смачного!

Вегетаріанський паштет з квасолі від Євгена Клопотенко

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст