Багато людей не вживають страви, в яких містяться продукти тваринного походження. Вегетаріанцям та веганам може сподобатися рецепт веганського Олів’є з грибами. Для заправки використовується майонез з тофу, який також робимо самостійно.
Рецепт веганського олів’є з грибами, інгредієнти
Ця страва виходить двокомпонентною, тому що майонез ми готуємо самостійно. Тому склад продуктів дається і для безпосередньо салату Олів’є, так і для приготування заправки до нього.
Інгредієнти для салату
- картопля – 4 шт. (середнього розміру);
- морква – 1-2 шт.;
- мариновані печериці (шампіньйони) – 400 г;
- огірки солоні – 2 шт.;
- горошок зелений консервований – 1 банка;
- цибуля ріпчаста – 1шт.;
- сіль, перець, зелень – за смаком;
- майонез пісний (заправка) – 200 г.
Зазначимо, що сіль можна не додаавати, тому що в нас достатньо інгредієнтів, які мають власний солоний смак.
Інгредієнти для приготування пісного майонезу
- сир тофу – 200 г;
- гірчичний порошок – 0,5 чайної ложки;
- лимонний сік – 2 столові ложки;
- сіль;
- олія.
Покроковий рецепт приготування веганського Олів’є з грибами та заправки – пісного майонезу з тофу
Алгоритм приготування веганського варіанту, такий сам, як і звичайне приготування Олів’є. Кухарі радять намагатися робити нарізку овочів приблизно однакового розміру. Так салат буде більш гармонійним на смак
- Картоплю та моркву треба відварити «в мундирі» та остудити до кімнатної температури. Після чого ці овочі нарізаємо кубиками та складаємо у велику миску. Розмір кубиків залежить від вашого смаку – дрібніші чи крупніші.
- Солоні огірки витягаємо з розсолу і даємо стікати, щоб рідина не потрапила в салат (можна трохи «віджати» огірок, але не жмакати!). Потім огірки також нарізуються кубиками.
- На друшляк треба відкинути мариновані печериці, щоб дати стекти розсолу, потім гриби нарізуються кубиками.
- Цибулину чистимо і дрібнимо та додаємо до всіх овочів.
- Горошок проціджується на друшляк та додаємо на всієї нарізки.
Готуємо заправку – пісний майонез з тофу
- Тофу викладається в миску, кришиться і потім до нього додається 2 столові ложки лимонного соку, гірчиця, сіль.
- Ця суміш в блендері доводиться до однорідності і потім в неї тонкою цівкою вливається олія та майонез доводиться до потрібної консистенції. (Можна для смаку додати соєве або кокосове молоко).
- Всі нарізані інгредієнти складають в одну миску, перемішуються і можна заправляти пісним майонезом.
Перед подачею салат Олів’є з грибами та пісним майонезом з тофу можжна прикрасити гілочками зелені.