Багато віруючих тримають піст, коли обмежують себе у певних продуктах, але є люди, які звикли вживати пісну їжу, незалежно від релігійних рекомендацій. Для всіх цих людей буде в пригоді покроковий рецепт від Євгена Клокпотенко, який вказує, як приготувати пісні котлети з сочевиці і гороху. Ці котлети також можна вживати людям, які перебувають на дієтичному харчуванні задля покращення здоров’я.
Інгредієнти за рецептом, щоб приготувати пісні котлети з сочевиці і гороху
Для приготування цих пісних котлет знадобляться звичайні овочі. За рецептом, дана страва має ще й соус. Але тим, хто постує, можна просто не готувати соус, а обмежитися лише смачними овочевими котлетами. Отже, нам знадобляться
Інгредієнти для котлет
- сочевиця (зелена) – 150 г;
- горошок зелений (заморожений) – 150 г;
- картопля (відварена без шкірки) – 300 г;
- цибулина – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- кмин – дрібка;
- олія (соняшникова) – 1 столова ложка;
- сухарі для паніровки – 4 столові ложки;
- сіль, перець за смаком.
Складові для соусу
- натуральний йогурт – 150 г;
- олія (оливкова) – 1 столова ложка;
- часник – зубчик.
Пісні котлети з сочевиці і гороху: покроковий рецепт приготування
Приготування складається з двох етапів: приготування котлет і соусу до них. Проте, як вже зазначалося, якщо ви постуєте і з раціону виключено молочні продукти, соус можна не готувати.
Готуємо овочеві котлети
- У підсоленій воді відварюємо сочевицю до готовності – 15-20 хвилин.
- Заморожений горошок треба варити у киплячому окропі 10 хвилин.
- Відварений горошок і відварену картоплю потрібно перетовкти товкачкою для картоплі.
- Цибулю чистимо і дрібнимо, моркву натираємо на крупній тертці.
- Далі пательню змащуємо соняшниковою олією і обсмажуємо, поки цибуля не стане прозорою на вигляд.
- Потім до піджарки додаємо відварену сочевиці і все разом треба тушовати протягом 2-3 хвилин.
- Всю суміш перекладаємо у блендер і перебиваємо, щоб вона стала за консистенцією як пюре.
- До картопляно-горохового пюре додаємо пюре з сочевиці, кмин, сіль і перець і перемішуємо.
- З отриманої маси «овочевого фаршу» треба сформувати невеликі котлети, обваляти у панірувальних сухарях в обсмажити на пательні.
Приготування соусу
Цей соус готується дуже просто і швидко.
До йогурту додаємо ложку оливкової олії, подрібнений зубчик часнику і все перемішуємо.
Подавати пісні котлети можна з йогуртовим соусом. Але вони можуть бути самостійною стравою, яку легко готувати за покроковим рецептом від Євгена Клопотенка.