ГоловнаСмачногоПісні котлети з сочевиці і гороху: покроковий рецепт від Євгена Клопотенко

Пісні котлети з сочевиці і гороху: покроковий рецепт від Євгена Клопотенко

Багато віруючих тримають піст, коли обмежують себе у певних продуктах, але є люди, які звикли вживати пісну їжу, незалежно від релігійних рекомендацій. Для всіх цих людей буде в пригоді покроковий рецепт від Євгена Клокпотенко, який вказує, як приготувати пісні котлети з сочевиці і гороху. Ці котлети також можна вживати людям, які перебувають на дієтичному харчуванні задля покращення здоров’я.

Пісні котлети з сочевиці і гороху: покроковий рецепт від Євгена Клопотенко

Інгредієнти за рецептом, щоб приготувати пісні котлети з сочевиці і гороху

Для приготування цих пісних котлет знадобляться звичайні овочі. За рецептом, дана страва має ще й соус. Але тим, хто постує, можна просто не готувати соус, а обмежитися лише смачними овочевими котлетами. Отже, нам знадобляться

Інгредієнти для котлет

  • сочевиця (зелена) – 150 г;
  • горошок зелений (заморожений) –  150 г;
  • картопля (відварена без шкірки) – 300 г;
  • цибулина – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • кмин – дрібка;
  • олія (соняшникова) – 1 столова ложка;
  • сухарі для паніровки – 4 столові ложки;
  • сіль, перець за смаком.

Складові для соусу

  • натуральний йогурт – 150 г;
  • олія (оливкова) – 1 столова ложка;
  • часник – зубчик.

Пісні котлети з сочевиці і гороху: покроковий рецепт від Євгена Клопотенко

Пісні котлети з сочевиці і гороху: покроковий рецепт приготування

Приготування складається з двох етапів: приготування котлет і соусу до них. Проте, як вже зазначалося, якщо ви постуєте і з раціону виключено молочні продукти, соус можна не готувати.

Готуємо овочеві котлети

  1. У підсоленій воді відварюємо сочевицю до готовності – 15-20 хвилин.
  2. Заморожений горошок треба варити у киплячому окропі 10 хвилин.
  3. Відварений горошок і відварену картоплю потрібно перетовкти товкачкою для картоплі.
  4. Цибулю чистимо і дрібнимо, моркву натираємо на крупній тертці.
  5. Далі пательню змащуємо соняшниковою олією і обсмажуємо, поки цибуля не стане прозорою на вигляд.
  6. Потім до піджарки додаємо відварену сочевиці і все разом треба тушовати протягом 2-3 хвилин.
  7. Всю суміш перекладаємо у блендер і перебиваємо, щоб вона стала за консистенцією як пюре.
  8. До картопляно-горохового пюре додаємо пюре з сочевиці, кмин, сіль і перець і перемішуємо.
  9. З отриманої маси «овочевого фаршу» треба сформувати невеликі котлети, обваляти у панірувальних сухарях в обсмажити на пательні.

Приготування соусу

Цей соус готується дуже просто і швидко.

До йогурту додаємо ложку оливкової олії, подрібнений зубчик часнику і все перемішуємо.

Подавати пісні котлети можна з йогуртовим соусом. Але вони можуть бути самостійною стравою, яку легко готувати за покроковим рецептом від Євгена Клопотенка.

Рецепти пісних страв

Тушкована риба з овочами: смачна пісна страва

Якщо ви любите квасолю, можна приготувати пісні котлети з квасолі

Смачні пісні закуски

Мус з заморожених ягід

Стежити за нами у Facebook

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст