Рецепт тушкованої риби з овочами підходить до приготування на Великодній піст у дозволені церковними правилами дні. Також, цю страву можна вживати і тим, хто знаходиться на дієті. Для приготування за цим рецептом можна використовувати різну рибу: хек, минтай, тріску, тілапію, горбушу або коропа. Овочі можна вибрати за своїм смаком
Тушкована риба з овочами: інгредієнти
- хек – 500 г;
- цибуля – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- капуста брюссельська – 150 г;
- квасоля зелена – 100 г;
- помідор – 2 шт.;
- олія – 20 мл;
- сіль за смаком
Тушкована риба з овочами: приготування
- Овочі почистити, помити і подрібнити.
- Хек почистити від луски, випатрати і помити (не забудьте видалити чорну плівку) і нарізаємо порціонними шматками.
- У каструлю на дно наливаємо олію і закладаємо моркву і цибулю, додаємо трохи води.
- Під кришкою тушкуємо їх 7-8 хвилин.
- Після чого додаємо брюссельську капусту і квасолю.
- Зверху на овочеву подушку кладемо рибу.
- На рибку викладаємо порізані кубиками помідори, підсолюємо. Додаємо 100 мл води і накриваємо кришкою.
- Тушкувати рибу з овочами потрібно приблизно 20 хвилин.
Порада від кухарів: овочі можна вибирати на свій смак, можна додавати солодкий перець, цвітну капусту. Помідори можна замінити на томатну пасту, або зовсім відмовитися від томатів.