ГоловнаСмачногоТушкована риба з овочами: смачна пісна страва

Тушкована риба з овочами: смачна пісна страва

Рецепт тушкованої риби з овочами підходить до приготування на Великодній піст у дозволені церковними правилами дні. Також, цю страву можна вживати і тим, хто знаходиться на дієті. Для приготування за цим рецептом можна використовувати різну рибу: хек, минтай, тріску, тілапію, горбушу або коропа. Овочі можна вибрати за своїм смаком

Тушкована риба з овочами: інгредієнти

  • хек – 500 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • капуста брюссельська – 150 г;
  • квасоля зелена – 100 г;
  • помідор – 2 шт.;
  • олія – 20 мл;
  • сіль за смаком

Тушкована риба з овочами: приготування

  1. Овочі почистити, помити і подрібнити.
  2. Хек почистити від луски, випатрати і помити (не забудьте видалити чорну плівку) і нарізаємо порціонними шматками.
  3. У каструлю на дно наливаємо олію і закладаємо моркву і цибулю, додаємо трохи води.
  4. Під кришкою тушкуємо їх 7-8 хвилин.
  5. Після чого додаємо брюссельську капусту і квасолю.
  6. Зверху на овочеву подушку кладемо рибу.
  7. На рибку викладаємо порізані кубиками помідори, підсолюємо. Додаємо 100 мл води і накриваємо кришкою.
  8. Тушкувати рибу з овочами потрібно приблизно 20 хвилин.

Порада від кухарів: овочі можна вибирати на свій смак, можна додавати солодкий перець, цвітну капусту. Помідори можна замінити на томатну пасту, або зовсім відмовитися від томатів.

Смачного!

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст