Розпочався сезон огірків. Кожна господиня намагається використати літній час, щоб годувати свою родину смачними стравами з овочів та зробити заготовки на зиму. Огірки по-корейськи будуть смакувати як закуска і можна зробити зимову заготовку.

Огірки по-корейськи смакують як закуска і як салат для зимової заготовки: інгредієнти

Кількість продуктів вказана з розрахунку, що частину огірків по-корейськи Ви будете одразу вживати, а частину – закатаєте в банки на зиму.

  • огірки – 3 кг;
  • морква – 0,5 кг;
  • часник – 2 головки;
  • цукор – 1/2 склянки;
  • сіль – 1,5 столові ложки;
  • приправа для корейської моркви – 1 ст.ложка;
  • рослинна олія – 250 мл;
  • оцет 9% – 30 гр.

Огірки по-корейськи смакують як закуска і як салат для зимової заготовки: приготування

Огірки добре помити і потім пошинкувати маленькими брусочками (соломкою). Якщо шкірка огірка груба, можна почистити огірки. Оптимальний тип нарізання – «жульєн».

Огірки по-корейськи смакують як закуска і як салат для зимової заготовки
Нарізка огірків може бути і тоншою, як моркви по-корейськи
  1. Моркву помити, обсушити серветкою і нарізати на тертці для корейської моркви.
  2. В ємності поєднуємо огірки і моркву, додаємо дрібно нарізаний часник, сіль, цукор, приправу для корейської моркви. Потім вливаємо у цю суміш оцет і рослинну олію.
  3. Перемішуємо суміш, накриваємо кришкою і ставимо у холодильник маринуватися на добу. Протягом доби треба декілька раз перемішати наші огірки по-корейськи.
  4. Через добу закуску з огірків по-корейски можна подавати до столу.
  5. Щоб зробити заготовку смачного салату з огірків по-корейськи на зиму, розкладіть салат у стерильні півлітрові банки, залийте розсолом, який утворився під час маринування.
  6. Стерилізуйте банку з салатом у кип’ячій воді протягом 10 хвилин.
Огірки по-корейськи смакують як закуска і як салат для зимової заготовки
Стерилізуємо салат з огірків по-корейськи протягом 10 хвилин

Після стеррилізація, закатайте банки з салатом кришками і дайте охолонути.

Зберігати салат огірки по-корейськи потрібно у прохолодному місці.

Якщо Ви не плануєте такий салат тільки як закуску, яку вживати одразу, зменшіть кількість продуктів в 3 рази.

Смачного!