Смачні заготовки допоможуть у холодну пору отримувати смачні вітаміни. Обліпиха та страви з неї на зиму стануть незамінними для приготування десерту, напоїв і просто, як самостійний десерт. По наведеним простим рецептам, їх буде легко приготувати.

Обліпиха та страви з неї на зиму по простим рецептам, обліпиховий мед

Інгредієнти для меду з обліпихи

  • ягоди обліпихи – 1 кг;
  • цукор – 600 гр.

Приготування меду з обліпихи

  1. Ягоди обліпихи промити і обсушити.
  2. Потім потрібно скласти ягоди в каструлю і за допомогою блендеру вижати з них сік.
  3. Перекладаємо ягоди в дур шлаг і поставити над чистою каструлею, щоб стік сік.
  4. Коли весь сік стече, а з цієї кількості ягід вийде приблизно 600 мл соку, додати в нього таку ж кількість цукру.
  5. Все ретельно перемішати і поставити на маленький вогонь.
  6. Постійно помішуючи дерев’яною ложкою, довести до кипіння і одразу зняти з вогню.
  7. В стерилізовану банку викласти мед з обліпихи, накрити кришкою і дати охолонути зберігати мед з обліпихи потрібно у холодильнику.

Обліпиха та страви з неї на зиму по простим рецептам, варення без термічної обробки

Це варення з обліпихи готується без термічної обробки, завдяки чому максимально збереже всі корисні речовини і вітаміни.

Інгредієнти для “сирого варення” з обліпихи

  • ягоди обліпихи – 1 кг;
  • цукор – 1,3 кг.

Приготування

  1. Всі ягоди обліпихи потрібно добре промити і викласти на рушник, щоб вони обсохли.
  2. Перемішуємо і рівних пропорціях ягоди і цукор.
  3. Потім складаємо суміш у простерилізовані банки.
  4. Зверху досипати залишками цукру і накрити кришками.
  5. Зберігати «сире» варення з обліпихи у холодильнику.