Смачні заготовки допоможуть у холодну пору отримувати смачні вітаміни. Обліпиха та страви з неї на зиму стануть незамінними для приготування десерту, напоїв і просто, як самостійний десерт. По наведеним простим рецептам, їх буде легко приготувати.
Обліпиха та страви з неї на зиму по простим рецептам, обліпиховий мед
Інгредієнти для меду з обліпихи
- ягоди обліпихи – 1 кг;
- цукор – 600 гр.
Приготування меду з обліпихи
- Ягоди обліпихи промити і обсушити.
- Потім потрібно скласти ягоди в каструлю і за допомогою блендеру вижати з них сік.
- Перекладаємо ягоди в дур шлаг і поставити над чистою каструлею, щоб стік сік.
- Коли весь сік стече, а з цієї кількості ягід вийде приблизно 600 мл соку, додати в нього таку ж кількість цукру.
- Все ретельно перемішати і поставити на маленький вогонь.
- Постійно помішуючи дерев’яною ложкою, довести до кипіння і одразу зняти з вогню.
- В стерилізовану банку викласти мед з обліпихи, накрити кришкою і дати охолонути зберігати мед з обліпихи потрібно у холодильнику.
Обліпиха та страви з неї на зиму по простим рецептам, варення без термічної обробки
Це варення з обліпихи готується без термічної обробки, завдяки чому максимально збереже всі корисні речовини і вітаміни.
Інгредієнти для «сирого варення» з обліпихи
- ягоди обліпихи – 1 кг;
- цукор – 1,3 кг.
Приготування
- Всі ягоди обліпихи потрібно добре промити і викласти на рушник, щоб вони обсохли.
- Перемішуємо і рівних пропорціях ягоди і цукор.
- Потім складаємо суміш у простерилізовані банки.
- Зверху досипати залишками цукру і накрити кришками.
- Зберігати «сире» варення з обліпихи у холодильнику.