ГоловнаСмачногоМедове печиво дуже смакує до чаю і може довго зберігатися

Медове печиво дуже смакує до чаю і може довго зберігатися

На Медовий Спас добре приготувати медове печиво, яке дуже смакує до чаю і може довго зберігатися. Цей смачний десерт можна приготувати як на Медовий Спас, на Маковея, так і для звичайного чаювання всією родиною. Всі складові цього печива, дуже корисні для організму.

Медове печиво: інгредієнти

  • мед – 3-4 ст. ложки;
  • рослинна олія – 450-500 мл;
  • вівсяні пластівці – 1/2 склянки;
  • борошно – 1/2 склянки;
  • манка – 1,5-2 столові ложки;
  • висівки житні – 2-3 столові ложки;
  • кориця мелена – 0,5-1 чайної ложки;
  • сода – 1/2 чайної ложки
  • сіль – на кінчику чайної ложки;
  • стружка кокосу – 25-30 гр.

Медове печиво: приготування

  1. Беремо невелику ємність в кладемо мед, додаємо рослинну олію і добре перемішуємо.
  2. Солимо і додаємо корицю.
  3. Потім обережно підсипаємо манку і кокосову стружку в перемішуємо.
  4. В отриману масу додаємо вівсяні пластівці, борошно, житні висівки і добре вимішуємо.
  5. За бажанням у цю масу можна додати подрібнені горішки або вимочені родзинки. (2 столові ложки).
  6. Деко змащуємо олією або кладемо листи пергаменту для випічки.
  7. Тісто викладаємо суцільним коржем або ложкою робимо кульки (потрібно залишати проміжки між ними).
  8. Випікаємо медове печиво при температурі +175°C… +180°C приблизно 15-20 хвилин.

Смачного!

Рецепт медового квасу

Маково-сирний рулет буде смакувати у святковий день

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст