На Медовий Спас добре приготувати медове печиво, яке дуже смакує до чаю і може довго зберігатися. Цей смачний десерт можна приготувати як на Медовий Спас, на Маковея, так і для звичайного чаювання всією родиною. Всі складові цього печива, дуже корисні для організму.
Медове печиво: інгредієнти
- мед – 3-4 ст. ложки;
- рослинна олія – 450-500 мл;
- вівсяні пластівці – 1/2 склянки;
- борошно – 1/2 склянки;
- манка – 1,5-2 столові ложки;
- висівки житні – 2-3 столові ложки;
- кориця мелена – 0,5-1 чайної ложки;
- сода – 1/2 чайної ложки
- сіль – на кінчику чайної ложки;
- стружка кокосу – 25-30 гр.
Медове печиво: приготування
- Беремо невелику ємність в кладемо мед, додаємо рослинну олію і добре перемішуємо.
- Солимо і додаємо корицю.
- Потім обережно підсипаємо манку і кокосову стружку в перемішуємо.
- В отриману масу додаємо вівсяні пластівці, борошно, житні висівки і добре вимішуємо.
- За бажанням у цю масу можна додати подрібнені горішки або вимочені родзинки. (2 столові ложки).
- Деко змащуємо олією або кладемо листи пергаменту для випічки.
- Тісто викладаємо суцільним коржем або ложкою робимо кульки (потрібно залишати проміжки між ними).
- Випікаємо медове печиво при температурі +175°C… +180°C приблизно 15-20 хвилин.