ГоловнаСмачногоМариновані огірки на літрову банку на зиму готуємо методом сухої стерилізації: покроковий...

Покроковий рецепт підкаже, як зробити мариновані огірки на зиму, з кількістю інгредієнтів з розрахунку на 1 літрову банку, використовуючи метод сухої стерилізації

Мариновані огірки на літрові банку на зиму готує методом сухої стерилізації: покроковий рецепт

За цим рецептом кількість огірків – скільки поміститься в 1 літрову банку. А ось кількість спецій для закрутки й для розсолу вказано.

Інгредієнти

Як вже зазначалося, кількість продуктів вказано для закрутки літрової банки огірків

  • вишневі листочки – 5 штук;
  • листочки смородини – 5 штук;
  • перець чорний горошком – 5 штук;
  • духмяний перець – 3 штуки;
  • часник – 2-3 зубчики;
  • лавровий лист – 2 штуки;
  • лист хрону;
  • парасолька кропу.

Для розсолу на літрову банку знадобиться

  • цукор 3 чайні ложки;
  • сіль – 2 чайні ложки;
  • оцет 9% – 50 мл.

Покроковий рецепт маринування огірків методом сухої стерилізації

Як всі огірки, перед початком потрібно замочити в прохолодній воді на декілька годин.

  • В літрову банку, на дно слід викласти лист хрону (можна порвати його на декілька частин), лаврові листочки, листи вишні та смородини, перець та часнику.
  • Після чого потрібно щільно накласти огірки.
  • Після чого в банку треба додати сіль, цукор та оцет.
  • Банку з огірками треба прикрити кришкою, але не закручувати!
  • Банку з огірками ставимо в каструлю з холодною водою (на дно рекомендується постелити серветку чи рушник) та довести воду до закипання.
  • Після того, як вода закипіла, стерилізуємо банки з огірками 20 хвилин.
  • Коли час вже майже збіг, слід закип’ятити чисту воду.
  • Після 20 хвилин треба вийняти банки з води та залити підготовленим окропом і закатати кришки (чи міцно закрутити).

Банки ставимо на кришку до гори дном, накриваємо теплою ковдру й даємо охолонути.

Смачного!

Хрусткі мариновані огірки на зиму, рецепт зі смородиновим і томатним соком

 

Ви не можете копіювати текст