Покроковий рецепт підкаже, як зробити мариновані огірки на зиму, з кількістю інгредієнтів з розрахунку на 1 літрову банку, використовуючи метод сухої стерилізації
Мариновані огірки на літрові банку на зиму готує методом сухої стерилізації: покроковий рецепт
За цим рецептом кількість огірків – скільки поміститься в 1 літрову банку. А ось кількість спецій для закрутки й для розсолу вказано.
Інгредієнти
Як вже зазначалося, кількість продуктів вказано для закрутки літрової банки огірків
- вишневі листочки – 5 штук;
- листочки смородини – 5 штук;
- перець чорний горошком – 5 штук;
- духмяний перець – 3 штуки;
- часник – 2-3 зубчики;
- лавровий лист – 2 штуки;
- лист хрону;
- парасолька кропу.
Для розсолу на літрову банку знадобиться
- цукор 3 чайні ложки;
- сіль – 2 чайні ложки;
- оцет 9% – 50 мл.
Покроковий рецепт маринування огірків методом сухої стерилізації
Як всі огірки, перед початком потрібно замочити в прохолодній воді на декілька годин.
- В літрову банку, на дно слід викласти лист хрону (можна порвати його на декілька частин), лаврові листочки, листи вишні та смородини, перець та часнику.
- Після чого потрібно щільно накласти огірки.
- Після чого в банку треба додати сіль, цукор та оцет.
- Банку з огірками треба прикрити кришкою, але не закручувати!
- Банку з огірками ставимо в каструлю з холодною водою (на дно рекомендується постелити серветку чи рушник) та довести воду до закипання.
- Після того, як вода закипіла, стерилізуємо банки з огірками 20 хвилин.
- Коли час вже майже збіг, слід закип’ятити чисту воду.
- Після 20 хвилин треба вийняти банки з води та залити підготовленим окропом і закатати кришки (чи міцно закрутити).
Банки ставимо на кришку до гори дном, накриваємо теплою ковдру й даємо охолонути.
Смачного!
Хрусткі мариновані огірки на зиму, рецепт зі смородиновим і томатним соком