ГоловнаСмачногоМ’ятний лікер: покроковий рецепт, як легко приготувати чудовий і ароматний напій

Милуючись на красиві клумби і садку, не всі знають, що смачненького можна з них приготувати. Пропонуємо рецепт, як приготувати м’ятний лікер і лікер. Цей ароматний напій буде смакувати під час приємної бесіди з близькими людьми або під перегляд улюбленого фільму

М’ятний лікер: інгредієнти, які вказує покроковий рецептМ’ятний лікер: інгредієнти, які вказує покроковий рецепт

Головна родзинка цього рецепту – гілочки запашної м’яти і як база – алкогольний напій. Готується цей м’ятний лікер дуже просто

Інгредієнти

  • свіжа м’ята – 30-40 г (5-6 гілочок)
  • горілка, коньяк, самогон або розведений спирт (на ваш вибір) – 1 л
  • вода – 250 мл
  • цукор – 350 г

М’ятний лікер: покроковий рецепт приготування м’ятного лікеруМ’ятний лікер: покроковий рецепт приготування м’ятного лікеру

Приготування м’ятного лікеру проводиться в 2 етапи, але не треба лякатися – все дуже просто.

Перший етап приготування

Цей етап не займає багато сил і часу

  • гілочки м’яти промити під проточною водою, покласти в банку та залити її алкоголем.
  • банку закрити кришкою і поставити в темне прохолодне місце на 10-15 днів.

За цей час рідина набуде зеленого кольору або стане яскраво-зеленою (колір залежить від якості м’яти).

Другий етап приготування м’ятного лікеру

Через півмісяця настоянку слід процідити через сито чи марлю, а м’яту викинути.

  • воду (див. інгредієнти) закип’ятити і в окропі треба розчинити цукор і трохи поварити на повільному вогні. Тобто готуємо сироп.
  • готовий сироп треба остудити до кімнатної температури.
  • в м’ятну настоянку додаємо сироп і добре перемішуємо.

Після цього ставимо ємність з майбутнім м’ятним лікером в темне і прохолодне місце на один місяць. Через зазначений час м’ятний лікер можна вживати, як у чистому вигляді, так і в складі коктейлів.

Якщо колір став дещо бурим – нічого страшного, це через цукор. Готовий м’ятни лікер переливаємо у красиві пляшки – і він готовий до вживання. Зловживати таким лікером (втім, як і будь-яким іншим) не варто. Але в невеликій кількості він має чудовий заспокоюючий ефект.

Звертаємо увагу, що м’ятний лікер може мати відтінки смаку – залежить від сорту м’яти, яку ви берете для приготування лікеру та від бази – алкоголю.

Цікаві рецепти

Вам може сподобатися рецепт варення з м’яти, яке буде освіжаючим і корисним

Рецепт домашньої слив’янки

Салат з грушею, волоськими горіхами і виноградом

Ви не можете копіювати текст