Існує безліч рецептів консервації овочів на зиму. Консервація огірків по-холодному простий рецепт за яким до столу можна буде подавати хрумкі на смак огірочки.

Консервація огірків по-холодному: інгредієнти

Плюс цього рецепту, що не потрібно витрачати багато часу і сил на приготування гарячого маринаду.

Необхідні продукти для консервації огірків по-холодному:

  • огірки – 3 кг;
  • часник – 200 гр;
  • цибуля – 250 гр;
  • сіль – 100 гр;
  • цукор – 250 гр;
  • оцет 9% – 150 мл.

Консервація огірків по-холодному: приготування

Попередньо огірки потрібно замочити у холодній воді на 1 годину. А якщо Ви живете в селі або на дачі і маєте змогу зірвати свіжих огірочків одразу з грядки, зробіть це рано вранці по росі, щоб вони були вологі.

  1. Помиті огірки ріжемо кружальцями товщиною до пів сантиметра.
  2. Цибулю потрібно порізати на тонкими півкільцями, а часник – вичавити.
  3. Поєднуємо порізані огірки, цибулю і часник, додаємо сіль, цукор і оцет. Потім все ретельно перемішуємо.

Салат ставимо у холодильник на 12 годин, щоб він промаринувався.

Банки, в які ми будемо консервувати салат, потрібно простерилізувати. Це легко і просто зробити у мікрохвильовій пічці: на дно банки наливаєте трошки води і ставите у мікрохвильовку на 3-4 хвилини на повну потужність Ваша банка простерилізована. Кришки також можна стерилізувати у мікрохвильовці: наберіть у ємність води і покладіть туди кришки. На повній потужності залишіть їх не кілька хвилин і вони будуть готові для використання. Обережно витягнути з СВЧ, адже банка і кришки будуть гарячі!

Салат з огірків розкладаємо у підготовлені банки і закатуємо. За бажанням, можна покласти в банку кілька гілочок кропу і пару зерен перцю.

Після консервування огірків по-холодному, маринад може бути мутним, але, коли часник осяде, він посвітлішає.

Огірки на смак будуть нагадувати малосольні і будуть хрумкими, які свіжі.