Існує безліч рецептів консервації овочів на зиму. Консервація огірків по-холодному простий покроковий рецепт приготування, за яким до столу можна буде подавати хрумкі на смак огірочки.
Консервація огірків по-холодному: інгредієнти
Плюс цього рецепту, що не потрібно витрачати багато часу і сил на приготування гарячого маринаду.
Необхідні продукти для консервації огірків по-холодному:
- огірки – 3 кг;
- часник – 200 гр;
- цибуля – 250 гр;
- сіль – 100 гр;
- цукор – 250 гр;
- оцет 9% – 150 мл.
Консервація огірків по-холодному: покроковий рецепт приготування
Попередньо огірки потрібно замочити у холодній воді на 1 годину. А якщо Ви живете в селі або на дачі і маєте змогу зірвати свіжих огірочків одразу з грядки, зробіть це рано вранці по росі, щоб вони були вологі.
- Помиті огірки ріжемо кружальцями товщиною до пів сантиметра.
- Цибулю потрібно порізати на тонкими півкільцями, а часник – вичавити.
- Поєднуємо порізані огірки, цибулю і часник, додаємо сіль, цукор і оцет. Потім все ретельно перемішуємо.
- Салат ставимо у холодильник на 12 годин, щоб він промаринувався.
- Салат з огірків розкладаємо у підготовлені банки і закатуємо. За бажанням, можна покласти в банку кілька гілочок кропу і пару зерен перцю.
- Після консервування огірків по-холодному, маринад може бути мутним, але, коли часник осяде, він посвітлішає.
Огірки на смак будуть нагадувати малосольні і будуть хрумкими, які свіжі. І як бачимо, покроковий рецепт приготування цієї закуски з консервованих огірків, дуже простий і легкий.
Смачного!
Банки, в які ми будемо консервувати салат, потрібно простерилізувати. Це легко і просто зробити у мікрохвильовій пічці: на дно банки наливаєте трошки води і ставите у мікрохвильовку на 3-4 хвилини на повну потужність Ваша банка простерилізована. Кришки також можна стерилізувати у мікрохвильовці: наберіть у ємність води і покладіть туди кришки. На повній потужності залишіть їх не кілька хвилин і вони будуть готові для використання. Обережно витягнути з СВЧ, адже банка і кришки будуть гарячі!