ГоловнаСмачногоКизилове варення, рецепт приготування

Кизилове варення, рецепт приготування

Варення з кизилу має солодкий смак з легкою терпкою ноткою, ніжним ароматом та яскравим кольором. Покроковий рецепт підкаже кількість продуктів та їх пропорції, щоб приготувати кизилове варення. Приготуйте про запас кілька баночок кизилового варення, і ви неодмінно залишитеся задоволені.

Кизилове варення, рецепт приготування вказує кількість продуктівКизилове варення, рецепт приготування вказує кількість продуктів

Для приготування варення з кизилу рекомендується брати добре стиглі ягоди. Якщо кизил буде недоспівший, тоді варення набуде занадто терпкого смаку. Проте, якщо вам подобається терпкість, то ви можете використовувати ягоди будь-якої стиглості

Інгредієнти

  • кизил – 600 г;
  • цукор – 700 г;
  • вода – 200 мл.

Приготування варення з кизилу потребує певного часу, але не надто багато, адже частину його варення буде настоюватися.

Для приготування беремо звичайну питну воду. Також, краще використовувати каструлю з товстим дном і стінами.

Варення з кизилу, покроковий рецепт приготуванняКизилове варення, покроковий рецепт приготування

Як вже зазначалося, для приготування цього варення, краще брати добре стиглі ягоди кизилу. Якщо все ж таки вирішено варити варення з трохи недозрілого кизилу, треба проколоти кожну ягідку дерев’яною зубочисткою. Завдяки цьому під час приготування ягода швидше віддасть сік і кизилове варення буде більш насиченим.

  1. Ягоди кизилу треба перебрати, відібрати листочки, видалити плодоніжки.
  2. Потім вони промиваються під проточною холодною водою в друшляку.
  3. Готуємо сироп, для цього в каструлю треба вилити воду та всипати цукор.
  4. Каструлю ставимо на невеликий вогонь, доводимо до кипіння і потім варимо на маленькому вогні 3-5 хвилин.
  5. В готовий сироп треба висипати ягоди кизилу, вимкнути вогонь і залишити охолоджуватися ягоди в сиропі. Господині рекомендують залиште майбутнє кизилове варення на ніч, а зранку продовжити готувати. На ранок ягоди стануть більш світлими, а сироп навпаки, набуде більш насиченого темного відтінку.
  6. Через час треба поставити каструлю на невеликий вогонь, закип’ятити і варити до готовності ягід. На це знадобиться приблизно 30 хвилин.
  7. Коли готуємо кизилове варення, потрібно регулярно ложкою або шумівкою акуратно знімати піну, що утворюється.
  8. Коли варення з кизилу буде м’яким, потрібно його розлити в простерилізовані баночки, щільно закрутити кришками.
  9. До повного охолодження кизилове варення перевертаємо до гори дном, накриваємо теплою ковдрою.

Кизилове варення готове.

Смачного!

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст