ГоловнаСмачногоКизилове варення, рецепт приготування

Кизилове варення, рецепт приготування

Варення з кизилу має солодкий смак з легкою терпкою ноткою, ніжним ароматом та яскравим кольором. Покроковий рецепт підкаже кількість продуктів та їх пропорції, щоб приготувати кизилове варення. Приготуйте про запас кілька баночок кизилового варення, і ви неодмінно залишитеся задоволені.

Кизилове варення, рецепт приготування вказує кількість продуктівКизилове варення, рецепт приготування вказує кількість продуктів

Для приготування варення з кизилу рекомендується брати добре стиглі ягоди. Якщо кизил буде недоспівший, тоді варення набуде занадто терпкого смаку. Проте, якщо вам подобається терпкість, то ви можете використовувати ягоди будь-якої стиглості

Інгредієнти

  • кизил – 600 г;
  • цукор – 700 г;
  • вода – 200 мл.

Приготування варення з кизилу потребує певного часу, але не надто багато, адже частину його варення буде настоюватися.

Для приготування беремо звичайну питну воду. Також, краще використовувати каструлю з товстим дном і стінами.

Варення з кизилу, покроковий рецепт приготуванняКизилове варення, покроковий рецепт приготування

Як вже зазначалося, для приготування цього варення, краще брати добре стиглі ягоди кизилу. Якщо все ж таки вирішено варити варення з трохи недозрілого кизилу, треба проколоти кожну ягідку дерев’яною зубочисткою. Завдяки цьому під час приготування ягода швидше віддасть сік і кизилове варення буде більш насиченим.

  1. Ягоди кизилу треба перебрати, відібрати листочки, видалити плодоніжки.
  2. Потім вони промиваються під проточною холодною водою в друшляку.
  3. Готуємо сироп, для цього в каструлю треба вилити воду та всипати цукор.
  4. Каструлю ставимо на невеликий вогонь, доводимо до кипіння і потім варимо на маленькому вогні 3-5 хвилин.
  5. В готовий сироп треба висипати ягоди кизилу, вимкнути вогонь і залишити охолоджуватися ягоди в сиропі. Господині рекомендують залиште майбутнє кизилове варення на ніч, а зранку продовжити готувати. На ранок ягоди стануть більш світлими, а сироп навпаки, набуде більш насиченого темного відтінку.
  6. Через час треба поставити каструлю на невеликий вогонь, закип’ятити і варити до готовності ягід. На це знадобиться приблизно 30 хвилин.
  7. Коли готуємо кизилове варення, потрібно регулярно ложкою або шумівкою акуратно знімати піну, що утворюється.
  8. Коли варення з кизилу буде м’яким, потрібно його розлити в простерилізовані баночки, щільно закрутити кришками.
  9. До повного охолодження кизилове варення перевертаємо до гори дном, накриваємо теплою ковдрою.

Кизилове варення готове.

Смачного!

Стежити за нами у Facebook

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст