Простий рецепт допоможе приготувати банановий панкейк навіть новачкам у кулінарії. Ця американська традиційна страва – чудове доповнення на святкування Масляни, як альтернатива всім звичних млинців. Бакнановий панкейк готується швидко і може бути з різними начинками. Панкейки можуть стати чудовим сніданком для всієї родини.

Банановий панкейк: інгредієнти

Для приготування за даним рецептом потрібно підготувати наступні продукти. Зверніть увагу, що використовується багато цукру. Тому ці панкейки ніяк не можна назвати дієтичними, але смачними вони будуть точно.

  • борошно – 1 склянка;
  • банан – 1 шт.;
  • цукор – 1/2 склянки;
  • сода гашена – 1/2 чайної ложки (без верху);
  • молоко або вода – 1/2 склянки;
  • олія (без запаху) – 1/4 склянки.

Банановий панкейк: приготування

  1. Банан почистити і розім’яти виделкою, щоб утворилася однорідна маса.
  2. В миску висипаємо просіяне борошно, постійно перемішуючи додаємо до нього всі інгредієнти.
  3. Вінчиком постійно збиваємо тісто, щоб не залишилося ніяких грудочок.
  4. Розігріваємо пательню і ополоником на центр виливаємо тісто. Смажити треба до моменту, коли на верхній стороні тіста з’являться бульбашки. Потім перевертаємо і смажимо другу сторону.

Банановий панкейк: поради від кухарів

На кожен панкейк тісто потрібно наливати за раз, тому одразу підготуйте ополоник або велику ложку.

Завдяки додаванню у тісто олії, панкейки печуться на сухій сковороді, ніякі жири не використовуються для змащення.

Ідеальний варіант – пательня з антипригарним покриттям.

Дно пательні бажано, щоб було рівним, без рельєфів, тоді панкейки добре і рівномірно пропечуться.

Перевірка правильності температурного режиму випікання.

Якщо на тісті з’являться бульбашки, а тісто виглядає ще рідкуватим, то потрібно зменшити температуру. Бо при перевертанні, тісто розтечеться і Ви не отримаєте гарну форму. Тобто, якщо Ви під час випікання панкейн знизу почне підгоряти, а зверху ще зовсім рідкий, то у Вас занадто висока температура – треба її зменшити.

Подавати панкейк можна зі сметаною, з улюбленим варенням або джемом.

Смачного!