ГоловнаКрасуняГаремні красуні, як вони харчувалися, щоб бути стрункими?

Гаремні красуні, як вони харчувалися, щоб бути стрункими?

Всі жінки були під великим враженням після перегляду телесеріалу «Величне століття. Роксолана». Красуні з гарему викликали захоплення. Із записів у гаремних книгах, стало відомо, що гаремні красуні прикладали чимало зусиль, щоб бути стрункими.

Виявляється, жінки з гарему харчувалися 7 разів на день. Можливо, такий принцип харчування, стане в нагоді і нам, щоб бути стрункими і красивими.

Зранку, натщесерце, дівчата пили айран. У турецьких гаремах було прийнято пити солонуватий айран. Такий є і у наших магазинах, але за бажанням його можна замінити і на звичайний.

Сніданок включав в себе: варені яйця, відварена курка, овочі, фрукти. На сніданок гаремені красуні отримували айран, але вже з додаванням до нього нарізаної зелені.

Другий сніданок, або як зараз можна казати – кава-брейк. У ті часи каву була напоєм еліти, а жінкам взагалі забороняли пити цей напій. Тільки наложниці падишаха могли пити каву. До неї зазвичай подавалися невелика кількість родзинок і фініків. Досить часто замість кави пили чорний чай. Тому, хто не любить каву, можуть легко замінити її на чай.

Обід. В цей прийом їжі обов’язково був присутній суп – овочевий (типу Мінестроне) або із сочевиці. На друге гаремні красуні отримували відварене або тушковане м’ясо, маслини, овочі. Також, саме з султанського гарему вийшла страва – рулет з лавашу з начинкою із сиру і зелені – їх також подавали гаремним красуням.

Другий обід. Цей обід був рибним. На нього подавали рибу, молюски й інші морепродукти. І знову обов’язково були присутні – сир (частіше за все – бринза), овочі, маслини. Гаремні красуні із задоволенням частувалися різноманітними рибними стравамию

Вечеря. На вечерю зазвичай подавалися фрукти. Якщо наложниця повинна була йти до опочивальні султана, то їй дозволялося випити каву.

На ніч. Перед сном гаремні красуні пили айран з зеленню.

Для того, щоб наложниці не переїдали, використовувалися маленькі тарілки. Фахівці вказують, що у гаремних книгах зазначалися порції. Наложницям не дозволялося з’їдати більше 250 г за один прийом їжі.

Не надто калорійна їжа, невеликі порції і 7 разове харчування, допомагали бути стрункими жінкам з гарему падишаха.

Стежити за нами у Facebook

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст