Літо – благодатна пора, коли виростає безліч смачних овочі, фруктів та ягід. І ми, і наші діти, повинні запасатися вітамінами влітку, щоб восени та зимою у нашого організму вистачало сил бути бадьорим та протистояти всім хворобам.
Щоб запастися вітамінами влітку, потрібно, щоб щоденно на нашому столі були різноманітні сезонні овочі та фрукти. Готувати ці продукти потрібно делікатно, щоб максимально зберегти в них вітаміни та інші корисні складові.
Запасаємо вітаміни влітку: як краще вживати і готувати
Ці прості нагадування, допоможуть готувати і поставити на стіл для наших рідних страви, які зберегли максимум корисних речовин.
- Овочі готуємо на пару чи запікаємо не більше ніж за 2-3 години до вживання, щоб максимально зберегти в них вітаміни.
- Фрукти потрібно вживати у свіжому вигляді, адже саме в такому стані в них знаходиться найбільша кількість вітамінів.
- Варимо компоти із літніх ягід. Смачні напої з них в охолодженому вигляді – щоденне джерело вітамінів.
- Варити овочі та фрукти потрібно в невеликій кількості води.
- Якщо у Вас залишилися фрукти чи ягоду, не зберігайте їх у холодильнику кілька днів – одразу заморожуйте невеликими порціями, щоб зручніше було розморожувати взимку для приготування компотів, пирогів.
Запасаємо вітаміни влітку: правила заморожування
- Заморожувати фрукти та ягоди необхідно промитими та обсушеними.
- Заморожувати потрібно невеликими порціями для більш зручного використання потім.
- Ніколи не можна заморожувати фрукти вдруге, оскільки так створюються умови для розвитку патогенних бактерій.
- Розморожувати фрукти потрібно при кімнатній температурі або у мікрохвильовій пічці у відповідному режимі. Категорично не можна розморожувати у воді.
Корисні поради по кухарству
Дані поради допоможуть краще зберігати наш врожай, парвильно вживати та переробляти якгоди, овочі та фрукти