ГоловнаГосподиняЯк зберегти літні фрукти свіжими

Як зберегти літні фрукти свіжими

Літо дає нам кладязь фруктів і овочів. Як зберегти літні фрукти свіжими підкажуть прості поради. В ідеалі фрукти краще їсти одразу з дерева, але така можливість випадає на часто.

Охолодження допоможе зберегти свіжість ягід і фруктів

Фрукти і ягоди з кісточками потрібно охолодити одразу, як тільки Ви принесли їх додому. Від нагрівання на сонці і після потрапляння у прогріте житло, фрукти швидко достигнуть піку своєї спілості і почнуть псуватися. Наприклад, якщо полуницю, яка цілий день пролежала на прилавку, не покласти вчасно в холодильник, на ранок вона може зіпсуватися

Як зберегти літні фрукти свіжими: захист від вологи

Волога являється ворогом для фруктів і ягід. Мити їх потрібно безпосередньо перед вживанням. Щоб уникнути вологи, їх потрібно зберігати у паперових пакетах чи у полотняних мішечках, загорнуть у рушник. Це допоможе поглинути зайву вологу.

Фрукти і ягоди краще зберігати на полицях холодильника, а не в нижніх ящиках (крім з контролем температури). У стандартних холодильниках нижні яруси більш вологі, там краще зберігати овочі, ніж фрукти.

Вентиляція (провітрювання) – важливий фатор свіжості продуктів

При упаковуванні ягід і фруктів для зберігання, потрібно слідкувати, щоб була циркуляція повітря. Зберігайте плоди з кісточками в неглибоких мисках в холодильнику, вистеливши їх і накривши зверху паперовим рушником або серветкою. Тендітні ягоди акуратно перекладіть в широкий контейнер із заздалегідь викладеним на дно паперовим рушником. Після розподілу одного шару знову накрийте його паперовим рушником і продовжуйте викладати наступний. Кришку контейнера краще залишити відкритою, щоб позбутися від зайвої вологи.

Як зберегти літні фрукти свіжими: використання кислоти

Якщо серед куплених абрикосів, персиків або ягід виявилися перестиглі плоди, то можна спробувати їх реанімувати за допомогою кислотної ванни. Для цьогозмішайте одну частину столового оцту з десятьма частинами простої води. Цією сумішшю потрібно сполоснути перезрілі фрукти. Такий спосіб вбиває спори цвілі, збільшуючи термін свіжості плодів.

Стежити за нами у Facebook

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст