ГоловнаГосподиняСпособи маринування огірків: прості секрети смачної зимової заготовки

Способи маринування огірків: прості секрети смачної зимової заготовки

Перевага зимової заготовки методом маринування – простий процес, гарантія, що наші закрутки простоять відведений час і продукти матимуть чудовий смак. Способи маринування огірків мають певні прості секрети, знаючи які, будь-яка господиня зробить смачні огірки на зиму.

Мариновані огірки, базовий рецепт маринадуСпособи маринування огірків: прості секрети смачної зимової заготовки, які дадуть відмінний результат

Мариновані огірки можна просто їсти, а можна використовувати, як гарнір чи додавати в салати. А секрет смаку огірків – у маринаді. Адже такого плану рецепти базуються на смаку основного інгредієнту – маринаді (маринадна заливка). Це кисло-солодка суміш, приготовлена з води і простих складових:

  • солі;
  • цукру;
  • оцту (або іншої харчової кислоти, наприклад, яблучної чи лимонної);
  • спецій і прянощів (чорний перець горошком, духмяний перець, лавровий лист, гвоздика, часник тощо).

Смак маринованих огірків залишить від того, які пропорції прянощів було покладено в банку і в сам маринад. Тобто в залежності від кількості доданих інгредієнтів огірки можуть набути пряного смаку, гострого, кислого. Також, огірки матимуть різний аромат.

Базовий рецепт маринаду для заливки огірків

Кількість продуктів для маринаду надана з розрахунку на 1 літр води

  • цукор – 3 столові ложки
  • сіль – 2 столові ложки;
  • оцет 9% – 100 мл.

Які способи маринування огірківЯкі способи маринування огірків

Приготувати мариновані огірки можна робити різними способами. Всі вони мають своє особливості, але одне беззаперечно – це нескладний спосіб зробити зимову заготовку. Отже,

маринувати огірки можна

  • гарячою заливкою: цей спосіб передбачає, що банку, в яку щільно укладені огірки і спеції, потрібно залити гарчим маринадом або окропом – це робиться для прогрівання вмісту банки. Гарячою заливкою (маринад або окріп) банка з огірками заливається на 3-5 хвилин, потім рідина виливається, кип’ятиться і знову заливається. Ця процедура робиться 2-3 рази. В останню заливку додається оцет і банку закриваємо ключем для консервації чи просто закручуємо спеціальними кришками;
  • холодним способом: при цьому способі маринад заливається в холодному вигляді і банки закатуються без нагрівання;
  • зі стерилізацією: цей спосіб передбачає, що перед закруткою, банки з усім вмістом стерилізуються.

Рецепти огірків на зиму

Хрусткі мариновані огірки на зиму: 2 рецепти – з томатним соком і смородиновим соком

Консервація огірків на зиму: рецепт солодких огірків з морквою

Стежити за нами у Facebook

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст