ГоловнаГосподиняКорисні кухонні поради, які полегшують приготування страв

Корисні кухонні поради, які полегшують приготування страв

Життя господині можуть полегшити корисні кухонні поради. Наприклад, секрети приготування деяких продуктів і страв, які продукти і чим можна замінити, якщо у вас під час приготування їх не знайшлося на кухні.

Корисні кухонні поради, які полегшують приготування страв

Буряк

Зазвичай приготування буряку триває довго, він вариться близько 3 годин. Є секрет, який допоможе зварити буряк всього трохи більше, ніж за годину:

  • одну годину варимо буряк;
  • зливаємо воду і на 10 хвилин ставимо під струмінь холодної води. Буряк буде готовий.

Рис

  • Щоб рис вийшов білим і розсипчастим, засипайте його неодмінно в підсолену воду, що кипить, додавши кілька крапель лимонного соку або розчиненої у воді лимонної кислоти.
  • У воду, в якій вариться рис, слід додати ложку оцту і рис стане білим, розсипчастим.

Підлива

  • Під час приготування страви з підливою, в сметану слід додати трохи молока і тоді вона не згорнеться у підливі.

Капуста

  • Якщо капуста готується для начинки, наприклад, пирогів, можна зберегти її колір. Для цього, подрібнивши капусту, треба спочатку обдати окропом, а потім залити на хвилину холодною водою. Добре віджати і можна смажити на пательні. Тоді капуста не втратить колір, не стане коричневою.

Консервування огірків

  • Щоб мариновані огірки хрумтіли, треба додати в банки листочки трави амарант.

Корисні кухонні поради, чим підсилити смак страви і чим можна замінити продукти

Збереження смаку

  • Для збереження смаку, аромату та кольору свіжих ягід при варінні кисіля віджатий із ягід сік не можна кип’яти. Кип’ятити слід тільки залиті водою віджаті ягоди, в сироп додаються цукор і крохмаль. Сік вливається в готовий кисіль, коли його знято з вогню.

Кава

  • Дрібка солі, додана в каву перед кінцем варіння, надає напою особливий смак та аромат.

Соус

  • 2 шматочки цукру, попередньо розчинені в невеликій кількості оцту, можуть замінити в соусі біле вино.
  • Щоб відкрита томатна паста не пліснявіла, ​​потрібно на кришку нанести трохи сухої гірчиці.

Корисні поради для господинь

секрети приготування мармеладу від кулінарів

смачної випічки: яких помилок слід уникати

 

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст