Життя господині можуть полегшити корисні кухонні поради. Наприклад, секрети приготування деяких продуктів і страв, які продукти і чим можна замінити, якщо у вас під час приготування їх не знайшлося на кухні.
Корисні кухонні поради, які полегшують приготування страв
Буряк
Зазвичай приготування буряку триває довго, він вариться близько 3 годин. Є секрет, який допоможе зварити буряк всього трохи більше, ніж за годину:
- одну годину варимо буряк;
- зливаємо воду і на 10 хвилин ставимо під струмінь холодної води. Буряк буде готовий.
Рис
- Щоб рис вийшов білим і розсипчастим, засипайте його неодмінно в підсолену воду, що кипить, додавши кілька крапель лимонного соку або розчиненої у воді лимонної кислоти.
- У воду, в якій вариться рис, слід додати ложку оцту і рис стане білим, розсипчастим.
Підлива
- Під час приготування страви з підливою, в сметану слід додати трохи молока і тоді вона не згорнеться у підливі.
Капуста
- Якщо капуста готується для начинки, наприклад, пирогів, можна зберегти її колір. Для цього, подрібнивши капусту, треба спочатку обдати окропом, а потім залити на хвилину холодною водою. Добре віджати і можна смажити на пательні. Тоді капуста не втратить колір, не стане коричневою.
Консервування огірків
- Щоб мариновані огірки хрумтіли, треба додати в банки листочки трави амарант.
Корисні кухонні поради, чим підсилити смак страви і чим можна замінити продукти
Збереження смаку
- Для збереження смаку, аромату та кольору свіжих ягід при варінні кисіля віджатий із ягід сік не можна кип’яти. Кип’ятити слід тільки залиті водою віджаті ягоди, в сироп додаються цукор і крохмаль. Сік вливається в готовий кисіль, коли його знято з вогню.
Кава
- Дрібка солі, додана в каву перед кінцем варіння, надає напою особливий смак та аромат.
Соус
- 2 шматочки цукру, попередньо розчинені в невеликій кількості оцту, можуть замінити в соусі біле вино.
- Щоб відкрита томатна паста не пліснявіла, потрібно на кришку нанести трохи сухої гірчиці.
Корисні поради для господинь
секрети приготування мармеладу від кулінарів
смачної випічки: яких помилок слід уникати