Кисіль – дуже смачний і корисний продукт. Його можна готувати не лише із фруктів і ягід, як ми звикли, а й з овочів. Оригінальний рецепт киселю з моркви і лимону – це смачно і незвично. Такий кисіль можна готувати у будь-яку пору року. Покроковий рецепт допоможе це зробити швидко і легко

Рецепт киселю з моркви і лимону: інгредієнти

Для приготування нам знадобляться прості продукти

  • морква – 300 г;
  • вода – 500 мл;
  • цукор – 100 г;
  • лимон – 1 шт. (або лимонний сік – 60 мл);
  • крохмаль – 20 г.

Рецепт киселю з моркви і лимону: приготування

  1. Моркву і лимон помити і обсушити.
  2. Моркву чистимо і натираємо на самій дрібній терці, за бажанням – можна перебити її у блендері.
  3. З лимона вичавлюємо сік за допомогою виделки або соковижималкою. За цим рецептом нам знадобиться 60 мл лимонного соку – приблизно 3-4 столові ложки.
  4. У каструлю наливаємо 400 мл води і доводимо до закипання.
  5. У киплячу воду викладаємо подрібнену моркву, ставимо вогонь на мінімальний і варимо близько 10 хвилин, щоб морква стала м’якою.
  6. В каструлю з морквою додаємо цукор і лимонний сік.
  7. Крохмаль розводимо у 100 мл води (холодної! інакше крохмаль не розчиниться). Уважно розмішуємо, щоб не залишилося грудочок.
  8. Тоненькою цівкою вливаємо розчинений крохмаль у каструлю з морквою при цьому постійно помішуємо наше вариво.
  9. Потім даємо сильний вогонь – не припиняємо помішувати! Доводимо до закипання і одразу виключаємо вогонь.
  10. Знімаємо каструлю, даємо трохи охолонути і переливаємо моркв’яний кисіль у склянки.

Кисіль з моркви і лимону виходить середньої густоти, яскравий, солодкий, з приємною, освіжаючою кислинкою від лимону.

Смачного!