Кисіль – дуже смачний і корисний продукт. Його можна готувати не лише із фруктів і ягід, як ми звикли, а й з овочів. Оригінальний рецепт киселю з моркви і лимону – це смачно і незвично. Такий кисіль можна готувати у будь-яку пору року. Покроковий рецепт допоможе це зробити швидко і легко
Рецепт киселю з моркви і лимону: інгредієнти
Для приготування нам знадобляться прості продукти
- морква – 300 г;
- вода – 500 мл;
- цукор – 100 г;
- лимон – 1 шт. (або лимонний сік – 60 мл);
- крохмаль – 20 г.
Рецепт киселю з моркви і лимону: приготування
- Моркву і лимон помити і обсушити.
- Моркву чистимо і натираємо на самій дрібній терці, за бажанням – можна перебити її у блендері.
- З лимона вичавлюємо сік за допомогою виделки або соковижималкою. За цим рецептом нам знадобиться 60 мл лимонного соку – приблизно 3-4 столові ложки.
- У каструлю наливаємо 400 мл води і доводимо до закипання.
- У киплячу воду викладаємо подрібнену моркву, ставимо вогонь на мінімальний і варимо близько 10 хвилин, щоб морква стала м’якою.
- В каструлю з морквою додаємо цукор і лимонний сік.
- Крохмаль розводимо у 100 мл води (холодної! інакше крохмаль не розчиниться). Уважно розмішуємо, щоб не залишилося грудочок.
- Тоненькою цівкою вливаємо розчинений крохмаль у каструлю з морквою при цьому постійно помішуємо наше вариво.
- Потім даємо сильний вогонь – не припиняємо помішувати! Доводимо до закипання і одразу виключаємо вогонь.
- Знімаємо каструлю, даємо трохи охолонути і переливаємо моркв’яний кисіль у склянки.
Кисіль з моркви і лимону виходить середньої густоти, яскравий, солодкий, з приємною, освіжаючою кислинкою від лимону.
Смачного!