На теренах України в холодну пору року квашена капуста стає важливим джерелом постачання вітамінів і корисних речовин в наш організм. Тому завчасно і смачно приготувати квашену капусту – завдання всіх господинь і в цьому допомагає місячний календар господині. Квашення капусти в грудні 2021 року краще робити за місячним календарем в сприятливі дні. Тоді наша капуста має всі шанси не прокиснути і бути хрумкою як на святковому столі, так і щодня. Цікаві факти про капусту створять гарний настрій!
Квашення капусти в грудні 2021 за місячним календарем в сприятливі дні грудня
Складаючи місячний календар на грудень, фахівці враховують різні показники. Основні з них, які впливають на якість квашеної капусти, на зростання рослин, навіть, на якість пофарбованого волосся тощо – це фаза, в якій перебуває Місяць і знак зодіаку. В грудні 2021 року є найкращі дні, щоб квасити капусту, коли вплив Місяця на процес квашення буде максимально позитивний. Також є дні нейтральні – фахівці кажуть, що ніякого кардинального впливу на процес не відбувається. Але є несприятливі дні, коли краще уникати квашення.
Сприятливі дні для квашення капусти греднь 2021:
-
6, 7, 14, 15, 16, 17, 18, 20, 21, 22, 23, 31 грудня.
Отже, в нас є час наквасити і капусти, і пелюстки до новорічного столу. А з капустяного розсолу можна приготувати цікаві млинці, рецепт яких можна почитати за посиланням ТУТ
Для квашення і соління підходить не вся капуста. Щоб квашена капуста вийшла смачною, хрумкою, потрібно брати сорти середньостиглі і пізньостиглі. А з капусти ранніх сортів можна робити салати, готувати страви, які будуть одразу вживатися.
Більш пізні за дозріванням сорти капусти вирощують для тривалого зберігання і, щоб квасити і солити.
Цікаві факти про капусту, що пояснюють важливість квашення капусти в грудні 2021 й в усі інші місяці
Можливо, деякі факти ви знали, а деякі – ні. Але прочитавши цю інформацію, ви ще раз впевнитися, що не дарма витрачаєте час на приготування квашеної капусти – це неймовірно смачна і корисна страва.
- Капуста -це досить давній представник овочевих культур, який налічує тисячі років. Найбільш поширена теорія говорить, що дикі предки капусти в Європі перейшли в статус «культури» близько 3000 років тому. На Сході капуста використовується з 4000 р. до н.е. та вирощували у Північному Китаї. Ці різновиди капусти без качана були одомашнені кельтами центральній та західній Європи.
- Квашена капуста – це страва, яку голландські моряки їли його в далеких подорожах, щоб запобігти цингу.
- Капуста використовується, як лікувальний засіб при зовнішніх ранах, що повільно гояться. Компреси зі свіжого капустяного листя особливо ефективні при пораненнях на гомілки.
- Щоб позбутися мігрені, народні целителі радять щодня пити сік сирої капусти або прикладати теплий компрес з товченої капусти до чола.
- Фахівці рекомендують не використовувати алюмінієвий посуд під час приготування капусти! Це може викликати хімічну реакцію, яка знебарвить овочі, а також змінить смак.
- У стародавньому Китаї люди вірили, що капуста – чарівні ліки для усіх лисих чоловіків.
Ось такі цікаві факти про капусту вказують, що ще з давніх часів людство з повагою ставилось до цього овочу, використовуючи в їжу.
Квашення капусти у грудні 2021: як квасити, що не наробити помилок у процесі