Любителям гарбуза сподобається гарбузовий суп з додаванням кукурудзи. Родзинка – кукурудза береться свіжа (хоча взимку можна використати і консервовану). За покроковим рецептом цей суп не складно готувати.

Суп з гарбуза і кукурудзи: інгредієнти

Для приготування смачного супу нам знадобляться наступні продукти:

  • м’якоть гарбуза – 1 кг;
  • качани кукурудзи – 2 шт. (середнього розміру);
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля – 2 шт.;
  • вершки – 1 склянка;
  • тертий сир – півсклянки;
  • сіль, перець – 1/4 чайної ложки (можна регулювати за своїм смаком);
  • розмарин і чебрець – по одній гілочці.

Суп з гарбуза і кукурудзи готуємо за покроковим рецептом

  1. Моркву і цибулю почистити.
  2. Кукурудзу поставити варити, поки зерна не стануть м’якими. Готується до 2-х годин.
  3. Після першої години відварювання кукурудзи, у ту ж воду додати чищену моркву.
  4. Поки вариться кукурудза, розрізаємо гарбуз, чистимо і ріжемо на кубики середнього розміру.
  5. Цибулю ріжемо на шматки.
  6. Викладаємо цибулю і гарбуз на деко, туди ж додаємо гілочки пряних трав. Збризкуємо олією і ставимо запікатися у духовку, щоб гарбуз став м’яким.
  7. Після запікання гарбуз трохи охолоджуємо, знімаємо шкірку.
  8. Запечену м’якоть гарбуза і запечену цибулю складаємо у блендер і збиваємо до однорідності.
  9. Вершки трохи підігріваємо і додаємо до овочів у блендері і змішуємо.
  10. Отриману масу треба посолити і поперчити, поставити на вогонь і довести до кипіння. Даємо відвару постояти 10 хвилин після чого додаємо відварені зерна кукурудзи.

Якщо суп вийшов загустий, його можна розбавити водою з-під вареної кукурудзи.

Подавати суп з гарбуза і кукурудзи слід присипавши тертим сиром. Якщо більше смакує, можна додати до цього крем-супу домашні сухарики з білого хлібу.

Покрокові рецепти приготування страв з гарбуза знаходяться за посиланнями:

  1. Запечений гарбуз з курячим філе
  2. Гарнір з маринованого гарбуза
  3. Гарбузовий пиріг зі згущеним молоком

Смачного!