На різні заходи ми готуємо смачні страви, щоб порадувати родину і гостей. Закуски до святкового столу, які можна приготувати у вигляді брускетти з сиром, томатами і прошутто, сподобаються всім без винятку. Ці бутерброди легко і швидко готувати.
Закуски до святкового столу: Брускетта з помідорами
Інгредієнти:
- чіабатта – 2 скибочки;
- часник -1 зубчик;
- помідори – 100 г;
- оливкова олія – 20 мл;
- бальзамічний оцет – 5 мл;
- свіжий базилік – 5 г
- орегано – 1 г;
- сіль, перець за смаком.
Приготування брускетти з помідорами
- Обсмажити дві скибочки чіабатти на розпеченій пательні з невеликою кількістю оливкової олії так, щоб усередині хліб не був сухим, але зовні покрився хрусткою скоринкою.
- Нарізати помідори кубиками, потім заправити їх оливковою олією, бальзамічним оцтом, рубаним базиліком і орегано.
- Натерти гарячий підсмажений хліб зубчиком часнику, зверху викласти помідори.
Закуски до святкового столу: Брускетта з авокадо і яйцем
Інгредієнти
- пшеничний хліб – 1 шматочок;
- авокадо – половинка середнього;
- яйце -1 шт.;
- кедрові горішки – 5 г;
- оливкова олія – 5 мл;
- білий бальзамічний оцет – 2 мл;
- руккола – 2 г.
Приготування закуски у вигляді брускетти з авокадо
- Беремо скибочку пшеничного хліба і обсмажуємо на грилі або пательні на оливковій олії.
- Авокадо нарізати великими кубиками і викласти поверх скибочки хліба.
- Відварити яйце-пашот.
- Викласти яйце зверху авокадо
- Скропити страву оливковою олією і білим бальзамічним оцтом.
- Прикрасити обсмаженими кедровими горішками і листям рукколи.
Закуски до святкового столу: Багет з прошутто і гострим соусом
Інгредієнти для смачної закуски з прошутто
- невеликий багет – 1 шт.;
- прошутто – 20 г;
- пармезану – 10 г;
Для соусу чімічурі:
- петрушка – 10 г;
- кінза – 10 г;
- оливкова олія – 50 мл
- цибуля шалот – 10 г
- зубчик часнику – 1 шт.;
- оцет хересний – 5 мл;
- сіль і перець за смаком
- перець чілі – 5 г.
Приготування бутерброду з прошутто
- Багет підсмажити на грилі або на пательні, розрізавши навпіл (якщо дуже маленький) або порізавшина скибочки.
- Нарубати зелень, часник і нарізати перець чілі і цибулю шалотт.
- Перемішати і ще раз нарізати все разом якомога дрібніше, додати олію, оцет, посолити і поперчити.
- Змастити половинки багета соусом чімічурі, зверху покласти прошутто і тонкі пелюстки пармезану.