Вегетаріанські страви у приготуванні мають певні особливості – це відсутність у складі тваринних жирів. Але відсутність цих жирів не стане на заваді приготувати вегетаріанський десерт. Як приготувати безглютенове тісто для випічки вегетаріанського десерту, розказано у рецепті
Вегетаріанські страви, як солодкі, так і солоні можемо готувати з безглютенового тіста
Даний рецепт дозволить приготувати тісто і одразу випікати, або зробити заготовку і зберігати його у морозильній камері. Дане тісто можна використовувати як для солодких десертів, так і для випічки страв з іншими солоними і гострими смаками, які вам подобаються.
Інгредієнти для приготування безглютенового тіста
- рисове борошно – 3/4 склянки
- мигдальне борошно – 1/2 склянки
- кукурудзяний крохмаль – 3 столові ложки
- дріжджі – 2 столові ложки
- насіння льону мелене – 1/2 чайної ложки
- олія – 5 столових ложок
- холодна вода – 3 столові ложки
Як приготувати безглютенове тісто для вегетаріаньских страв
Всі інгредієнти складаємо в миску і перемішуємо, в цей час поступово додаючи олію. Отриману масу потрібно добре вимішати і потім покласти у холодильник на 30 хвилин, накривши миску харчовою плівкою.
Через півгодини наше безглютенове тісто готово, розподіляйте його у форму для випічки, складайте обрану начинку і випікайте улюблений десерт. За бажанням, можна тісто загорнути у харчову плівку і зберігати у морозильній камері.