Сніданок – це часто головний біль у багатьох господинь. Адже іноді просто вже не знаєш як смачно і швидко нагодувати сім’ю. Тому Вам сподобається варіант сніданку з яйцем, який швидко готувати, завдяки доступному покроковому рецепту. Яйце скрембл на сніданок – смачно і поживно і його швидко готувати.
Отже, готуємо
Сніданок – яйце скрембл, смачно і поживно: інгредієнти
Кількість продуктів дана з розрахунку на 2 великі порції. Готувати краще у сотейнику з товстим дном або ж у пательні з товстим дном і більш високими бортиками.
- яйця – 6 шт.;
- сметана – 1 столова ложка;
- шматочок вершкового масла (невеликий);
- олія для змащування пательні (в ідеалі – оливкова, але вже на Ваш розсуд);
- хліб або тост – 4 шматочки;
- сіль і чорний перець чи інші спеції – за смаком.
Сніданок – яйце скрембл, смачно і поживно: покроковий рецепт приготування
- Яйця розбиваємо у зручно ємність і перемішуємо виделкою (легенько збиваємо)
- Пательню трошки змастити олією і покласти вершкове масло (так воно не буде горіти) і розігріваємо, щоб масло розтануло.
- Виливаємо яйця у пательню і постійно помішуємо ложкою, зішкрібаючи і від дна. Так готовити потрібно 3 хвилини постійно помішуючи.
Порада кухарів: вогонь спочатку повинен бути сильним, а потім, під час перемішування яйця, ближче до кінця готування, вогонь поступово зменшуємо.
4. Паралельно на сковорідці-гриль підсушуємо тости з двох боків. Або можна для цього скористатися тостером, якщо він є.
5. Коли на пательні яйця за густішають, додаємо ложку сметани і ще раз всю масу ретельно вимішуємо.
- Сіль і спеції додаємо наприкінці приготування.
- Для подачі треба шматочки підсушеного хліба покласти на тарілку, зверху викладаються яйця скрембел. Наш сніданок готовий!
Смачного!
Ще один цікавий рецепт швидкого сніданку, заготовку до якого можна робити звечора – читати ТУТ