Для приготування таких грінок знадобиться зовсім мало продуктів і мало часу. Що стане дуже важливо, коли Ви затримались, а вдома чекає голодна сім’я.
Сирні грінки: продукти для приготування
- один батон;
- 120 гр твердого сиру;
- дві столові ложки сметани;
- третина чайної ложки солі;
- 20 грам вершкового масла;
- чорний мелений перець – за смаком;
- чотири пір’їнки зеленої цибулі – за смаком.
Сирні грінки: покроковий процес приготування
Починаємо відразу з начинки. Твердий сир натираємо на крупній тертці і перекладаємо в миску.
- Додаємо сіль (зважайте на кількість від солоності Вашого твердого сиру) і сметану будь-якої жирності, але, бажано, щоб сметана була густою.
- Відправляємо туди ж 20 грам м’якого вершкового масла (його необхідно заздалегідь дістати з холодильника), перчимо за смаком.
- Кілька пір’їнок зеленої цибулі дрібно рубаємо ножем і теж кладемо в начинку – теж, за смаком.
- Все ретельно розмішуємо ложкою, щоб маса була однорідною.
- Батон нарізаємо на тонкі шматочки. Простіше, якщо є вже нарізаний в магазині батон.
- Змащуємо скибочки батона начинкою, тільки не дуже товстим шаром.
- Деко застеляємо пергаментним папером або папером для випічки (змащувати не потрібно), викладаємо на нього сирні грінки.
- Відправляємо деко в духовку, розігріту до 200 градусів, на 10-15 хвилин.
- Як тільки сир покриється легким рум’янцем, грінки готові: можна подавати на стіл і йти годувати свою родину.
Сирні грінки будуть смакувати і в якості вечері, якщо Ви припізнилися. І стануть чудовим сніданком з кавою чи запашним чаєм.
Смачного!