Для приготування таких грінок знадобиться зовсім мало продуктів і мало часу. Що стане дуже важливо, коли Ви затримались, а вдома чекає голодна сім’я.

Сирні грінки: продукти для приготування

  • один батон;
  • 120 гр твердого сиру;
  • дві столові ложки сметани;
  • третина чайної ложки солі;
  • 20 грам вершкового масла;
  • чорний мелений перець – за смаком;
  • чотири пір’їнки зеленої цибулі – за смаком.

Сирні грінки: покроковий процес приготування

Починаємо відразу з начинки. Твердий сир натираємо на крупній тертці і перекладаємо в миску.

  • Додаємо сіль (зважайте на кількість від солоності Вашого твердого сиру) і сметану будь-якої жирності, але, бажано, щоб сметана була густою.
  • Відправляємо туди ж 20 грам м’якого вершкового масла (його необхідно заздалегідь дістати з холодильника), перчимо за смаком.
  • Кілька пір’їнок зеленої цибулі дрібно рубаємо ножем і теж кладемо в начинку – теж, за смаком.
  • Все ретельно розмішуємо ложкою, щоб маса була однорідною.
  • Батон нарізаємо на тонкі шматочки. Простіше, якщо є вже нарізаний в магазині батон.
  • Змащуємо скибочки батона начинкою, тільки не дуже товстим шаром.
  • Деко застеляємо пергаментним папером або папером для випічки (змащувати не потрібно), викладаємо на нього сирні грінки.
  • Відправляємо деко в духовку, розігріту до 200 градусів, на 10-15 хвилин.
  • Як тільки сир покриється легким рум’янцем, грінки готові: можна подавати на стіл і йти годувати свою родину.

Сирні грінки будуть смакувати і в якості вечері, якщо Ви припізнилися. І стануть чудовим сніданком з кавою чи запашним чаєм.

Смачного!