Цілющі властивості калини давно відомі всім. Ягоди калини можна зберігати різними способами. Що приготувати з калини, підкажуть покрокові рецепти і Ви можете обрати зручний і смачний варіант зберігання цього потужного джерела вітамінів і корисних речовин.
Перед приготуванням потрібно простерилізувати банки зручним для Вас способом.
Варення з калини покроковий рецепт
Інгредієнти:
- ягоди калини – 1 кг;
- цукор – 1,3 кг;
- вода – 300 мл.
Приготування варення з калини
- Ягоди калини обривають з кистей, миють, дають стекти.
- Бланшують 5 хвилин в киплячій воді.
- З цукру і води готують цукровий сироп, заливають ягоди і залишають так на 12 годин.
- Потім калину ставлять на невеликий вогонь, доводять до кипіння і проварюють близько півгодини, періодично знімаючи піну, поки маса не загусне.
- Готове варення гарячим розливають по стерилізованим банкам, закатують і зберігають у прохолодному приміщенні.
Покроковий рецепт сиропу з калини
Інгредієнти:
- сік калини – 1л;
- цукор – 2 кг;
- лимонна кислота – 10 г.
Приготування калинового сиропу
- Заздалегідь приготовлений калиновий сік змішують з цукром і варять до тих пір, поки він повністю не розчиниться.
- Додають лимонну кислоту і проварюють ще близько 2 хвилин.
- Готовий сироп гарячим розливають по стерилізованим банках, закупорюють і прибирають на зберігання в прохолодне приміщення.