Цілющі властивості калини давно відомі всім. Ягоди калини можна зберігати різними способами. Що приготувати з калини, підкажуть покрокові рецепти і Ви можете обрати зручний і смачний варіант зберігання цього потужного джерела вітамінів і корисних речовин.

Перед приготуванням потрібно простерилізувати банки зручним для Вас способом.

Варення з калини покроковий рецепт

Інгредієнти:

  • ягоди калини – 1 кг;
  • цукор – 1,3 кг;
  • вода – 300 мл.

Приготування варення з калини

  1. Ягоди калини обривають з кистей, миють, дають стекти.
  2. Бланшують 5 хвилин в киплячій воді.
  3. З цукру і води готують цукровий сироп, заливають ягоди і залишають так на 12 годин.
  4. Потім калину ставлять на невеликий вогонь, доводять до кипіння і проварюють близько півгодини, періодично знімаючи піну, поки маса не загусне.
  5. Готове варення гарячим розливають по стерилізованим банкам, закатують і зберігають у прохолодному приміщенні.

Покроковий рецепт сиропу з калини

Інгредієнти:

  • сік калини – 1л;
  • цукор – 2 кг;
  • лимонна кислота – 10 г.

Приготування калинового сиропу

  1. Заздалегідь приготовлений калиновий сік змішують з цукром і варять до тих пір, поки він повністю не розчиниться.
  2. Додають лимонну кислоту і проварюють ще близько 2 хвилин.
  3. Готовий сироп гарячим розливають по стерилізованим банках, закупорюють і прибирають на зберігання в прохолодне приміщення.