ГоловнаСмачногоШарлотка з яблуками на кефірі - ніжний десерт, який тане у роті

Шарлотка з яблуками на кефірі – ніжний десерт, який тане у роті

Ця шарлотка з яблуками на кефірі дещо відрізняється від звичного пирога. Справа в тому, що яблука, до запікання в шарлотці, піддаються додатковій обробці і в результаті набувають дещо іншого смаку. Завдяки тісту і вологим яблукам, шарлотка на кефірі буде мати дуже ніжну і м’яку текстуру.

Шарлотка з яблуками на кефірі: інгредієнти

Якщо у вас є кефір, то цей покроковий рецепт пропонує його використати і в результаті отримати смачний рецепт до чаю. Отже

Інгредієнти

  • яблука – 4 шт.;
  • кефір – 200 мл (краще брати середньої жирності);
  • борошно – 300-350 г;
  • цукор – 200 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • вершкове масло – 20 г;
  • кориця – за смаком;
  • сода – на кінчику ножа.

Замість кориці, для аромату можна використати ванільний цукор.

Шарлотка з яблуками на кефірі: готуємо за покроковим рецептом

Як вже зазначалося вище, особливість даного рецепту – додаткова термічна обробка яблук, але вона не займає багато часу.

  1. Яблука миємо, видаляємо серцевину з насінням, чистимо від шкірки.
  2. Потім нарізаємо яблука кубиками чи скибочками – на ваш смак.
  3. У пательні розтоплюємо масло, викладаємо порізані яблука, присипаємо їх цукром і корицею (за бажанням) і починаємо їх тушкувати, але спочатку відбудеться невелика карамелізація яблук.
  4. Готуємо яблука в пательні на середньому вогні протягом 5-10 хвилин, регулярно помішуючи.
  5. Готуємо тісто для шарлотки, поки тушкуються яблука і для цього у великій мисці збиваємо яйця до появи піни, додаємо цукор.
  6. Потім до яєць додаємо кефір, соду і корицю – все це ретельно вимішуємо ложкою, починаючи знизу – з дна миски, ніби «піднімаючи» тісто до гори. Перемішувати треба обережно, але досить швидко, щоб «вигнати» бульбашки повітря з тіста. Тісто не повинно бути рідким (густіше, ніж на оладки). Якщо вийшло рідкувате можна додати ще трохи просіяного борошна.
  7. Форму для випічки змащуємо маслом або застеляємо папером для випічки.
  8. Викладаємо протушковані яблука і заливаємо тістом, важливо слідкувати, щоб тісто «розійшлося» по формі рівномірно.
  9. Випікати шарлотку треба при температурі +180 °C близько 30 хвилин в залежності від духовки. Готова шарлотка з яблуками на кефірі має золотистий відтінок і, коли її проштрикати, на зубочистці нічого не залишиться.

Перед подачею до столу шарлотку можна присипати цукровою пудрою, прикрасити горішками чи листочками м’яти, ягодами.

Смачного!

Шарлотка з абрикосами і сливами, покроковий рецепт

Тарт (відкрити пиріг) зі сливами, покроковий рецепт

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст