Серпень приносить, крім чудового настрою літньої пори, ще багато фруктів і овочів. Можна приготувати тарт (відкрити пиріг) зі сливами, використовуючи запропонований покроковий рецепт. Тарт з пісочного тіста зі сливами – досить нескладний у приготуванні і не займе занадто багато часу. Тарт зі сливами буде в міру солодким і ароматним.
Тарт (відкрити пиріг) зі сливами, покроковий рецепт: інгредієнти
- борошно пшеничне – 2 склянки;
- сіль – 3/4 ч. ложки;
- цукор – 3/4 склянки;
- вершкове масло – 175-200 гр;
- молоко – 2 ст. ложки;
- сливи – 700-800 гр.
- ваніль, волоськи горіхи – за бажанням.
Порада: для приготування тарту бажано брати більш цупкі, соковиті і солодкі сливи, щоб наш пиріг краще смакував.
Тарт (відкрити пиріг) зі сливами, покроковий рецепт: приготування
- Сливи потрібно помити, просушити.
- У слив видалити кісточку і місце плодоніжки.
- Беремо миску і викладаємо туди: борошно (попередньо просіяти), сіль (півчайної ложки) і 1 ст. ложку цукру. Все ретельно перемішайте.
- Вершкове масло 125 гр потрібно розтопити на водяній бані до однорідного рідкого стану.
- Розтоплене масло потрібно обережно додати в миску з борошном та вимісити тісто.
- Розкачати тісто скалкою, щоб за розміром воно було трошки більше за дно форми, в якій буде випікатися тарт зі сливами.
- Потрібно взяти ще одну миску і перемішати в ній: цукор, що залишився, сіль, 50 гр м’якого вершкового масла (це приблизно 2 ст. ложки), 2-2,5 ст. ложки борошна. Всі інгредієнти ретельно перемішати. На виході потрібно отримати м’які пісочні крихти.
- Беремо форму для випікання, оптимально – круглу з високим бортом, замастити маслом і викласти тісто. Тісто розподіляємо рукою, роблячи бортик з тіста.
- Сливи ріжемо охайними скибочками і викладаємо на тісто у формі по колу.
- Тісто, яке ми готували для пісочної крихти можна використати: порізати на смужки і покласти зверху на тісто або сливи присипати пісочними крихтами. На Ваше вподобання.
- В попередньо розігріту до +200°C духовку ставимо наш пиріг (тарт) зі сливами і випікаємо 30-40 хвилин.
За бажанням, перед випіканням, верх тарту можна присипати подрібненими ядрами волоського чи мигдалевого горіху.
Рецепт незвичайного сливового варення
Смачного!